zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Purenitové boxy - najideálnejší variant pre podomietkové prevedenie vonkajších žalúzií

Najideálnejšou možnosťou pre podomietkové prevedenie vonkajších žalúzií je montáž do podomietkových purenitových boxov. Vďaka použitému materiálu purenitu a PIR izolácie sú vhodným riešením aj pre pasívne domy.

Purenitové boxy s PIR izoláciou vrátane purenitového izolačného ostenia sú ideálnym podomietkovým riešením pre exteriérové žalúzie. Purenit dokonale izoluje miesta, kde väčšinou vznikajú tepelné mosty. Boxy sa ľahko zapravujú do omietky, alebo dreveného obkladu. Jedným krokom vytvoria funkčný aj estetický priestor pre žalúzie.

Montáž boxov i samotných žalúzií je veľmi jednoduchá a vykonáva sa v nasledujúcich krokoch:

  • Po osadení okien sa namontujú boxy - ešte pred zateplením domu.
  • Potom sa obložia izoláciou, zatiahnu do lepidla s perlinkou a nanesie sa fasáda.
  • Samotné žalúzie sa namontujú až po dokončení fasády do pripravených purenitových boxov.

Čo je to PURENIT?

Purenit je materiál vyrobený z tvrdej peny, ktorý má hneď niekoľko žiadúcich vlastností:

  • ľahko sa opracováva, je ľahký, pevný, možno do neho skrutkovať,
  • nehorí, je zdravotne nezávadný, minimálne nasiakavý,
  • odolný vysokým teplotám i voči chemikáliám,
  • možno kombinovať a lepiť s inými materiálmi,
  • výborný izolant.

Pre dodanie purenitového boxu + purenitového ostenie vrátane vonkajšej žalúzie stačí iba vymerať vonkajšie rozmery okenného rámu a zvoliť konkrétny typ žalúzie. Odpadá starosť s niekoľkými návštevami na stavbe a predlžovanie termínu dodania výrobku. Výška boxu je daná výškou okna, čím vyššie okná, tým vyšší box. Šírka kastlíku je daná šírkou okenného rámu. Hĺbku boxu ovplyvňuje šírka lamiel žalúzií. Súčasťou purenitového ostenia sú montážne profily pre vodiacu podomietkovú lištu.


Pavel Hrdlička




Typy screenových roliet

Ponuka screenových roliet je dnes už pomerne obsiahla, ale kto sa v tom má vyznať? Preto sa v dnešnom článku pozrieme na výhody vonkajších screenových roliet, ich druhy a rozdiely medzi nimi.

Máte pri spánku dostatok tmy?

S nástupom tmy sa v krvi začne zvyšovať hladina melatonínu. Hormónu, ktorý telu zaistí pokojný spánok, počas ktorého sa dobíja naše unavené telo.

Centimetre alebo milimetre - tiež sa občas strácate?

Chystáte sa objednať nové tienenie, začínate s vymeriavaním rozmerov a zrazu stojíte s metrom v ruke a váhate, aký údaj vlastne zapísať do konfigurátora? Máte v tom tiež zmätok?