zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Riadiaci systém Tahoma alebo Connexoon od Somfy?

Riadiť na diaľku vykurovanie domu, rozsvietenie svetiel, zamykanie a sťahovanie žalúzií a roliet je dnes ľahké. Stačí k tomu účinný riadiaci systém a šikovný mobilný telefón. V súčasnej dobe si môžete zaobstarať riadiace systémy Tahoma a Connexoon od Somfy. Premýšľate, ktorý z nich si vybrať? Pripravili sme pre vás zoznam výhod oboch systémov.

Systém Tahoma: ako funguje?

Tahoma je jednotka, ktorá sa ovláda pomocou internetu. Umožní vám nastaviť vlastné scenáre a prispôsobí činnosť systému podľa vašich potrieb.

Aké sú prednosti systému:

  • Úspora energie - v dnešnej dobe hlavným prvkom rozhodnutia pre obstaranie
  • Ochrana pred vlámaním - a v kľude si užiť čas mimo domova
  • Vždy aktuálny - systém sa priebežne aktualizuje

Hlavnou výhodou systému Tahoma je, že všetko riadi jeden systém a svoju domácnosť tak môžete ovládať pomocou smartphonu, tabletu alebo pevného počítača. Pre vaše uistenie je tu okamžitá spätná väzba, že vaše úkony boli vykonané správne.

Tahoma + je bezdrôtová technológia iO-homecontrol, ktorá nevyžaduje zbytočné zásahy do muriva a s nimi súvisiace opravy.

Systém Tahoma - prirodzene kompatibilný so zariadeniami značky Somfy, ale aj so zariadeniami iných výrobcov, ktoré sú špičkou na trhu.

3 jednoduché a intuitívne možnosti:

  1. Scenáre: Môžete vytvoriť vlastné scenáre prispôsobené svojmu životnému štýlu
  2. Kalendár: Môžete upravovať svoje scenáre na každý deň v týždni a mať to naplánované ako diár
  3. Smart scenáre: Môžete vytvárať pokročilé scenáre spúšťané splnením zvolených podmienok

 

Systém Connexoon: ako funguje?

Systém Connexoon ponúka 3 rôzne aplikácie na ovládanie dôležitých zón vášho domu, na tienenie využijete aplikáciu Window, na prístup k domu aplikácii Acces a aplikáciu s názvom Terrace využijete na terasu.

Aké sú prednosti systému:

  • 3 aplikácie k výberu - ovládanie pomocou inteligentného telefónu s operačným systémom Android a iOS
  • Zobrazenie aktuálnej polohy u pripojených zariadení
  • Tvorba a spúšťanie až 4 scenárov
  • Každé kompatibilné zariadenie v dome môže byť ovládané smartfónom (kompatibilný s iO-homecontrol)
  • U aplikácie Window môžete naprogramovať ovládanie zariadení v závislosti na čase
  • Ovládanie odkiaľkoľvek

Veľkým plusom je, že keď si niektorý člen vašej rodiny zabudne vziať kľúče od domu, vy mu otvoríte odkiaľkoľvek

 

Na záver by som chcela povedať, že výber je len o pocite ukrytom v každom z nás. V riadiacich systémoch nie je žiadny výrazný rozdiel (okrem cenového rozpätia), nie je tu žiadna funkcia, ktorú jeden systém vie a druhý nie. Oba vedia riadiť systém odkiaľkoľvek, sú kompatibilné s iO-homecontrol a vedia modelovať scenáre podľa našich potrieb. Záleží len na nás, či chceme využiť ovládanie v jednom alebo mať na každú zónu nášho domova zvlášť aplikáciu.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Petra Šenková




Ako sa čistí moderná, látková tieniaca technika?

Vysávanie, utieranie prachu, čistenie, leštenie, sú činnosti, ktoré sa všeobecne netešia prílišnej popularite, avšak sú nevyhnutnou súčasťou bežného života. 

8 dôvodov, prečo si do pergoly obstarať screenovú roletu

Konečne je tu ozajstné leto - prvých pár teplých dní za nami a množstvo nás čaká v nasledujúcich mesiacoch. A s tým je pre mnohých z nás spätý pobyt na záhrade či terase. Je príjemné sa nechať hriať slnečnými lúčmi, ale veľakrát potrebujeme tienisté miesto, kam sa pred nimi naopak schovať.

 

 

Rolety vs. žalúzie - chcete v tom mať jasno?

Tiež si pletiete rolety a žalúzie? Pripadá vám, že je to jedno a to isté? Vysvetlíme Vám, aké typy roliet sú a aké sú ich výhody oproti klasickým žalúziám.

Jarná starostlivosť o exteriérovú tieniacu techniku

S končiacim studeným počasím nastáva čas pravidelného jarného upratovania, ku ktorému neodmysliteľne patrí aj upratovanie záhrady a okolia domu. A pretože je jar svojimi teplotami ideálnym obdobím pre umývanie okien, mali by sme sa spolu s nimi zamerať i na čistenie a pravidelnú údržbu tieniacej techniky. V dnešnom článku sa zameriame na starostlivosť o exteriérovú tieniacu techniku a siete proti hmyzu.