zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Rolety a žalúzie strešným oknám svedčia

Rolety a žalúzie vnášajú do našich domovov osobitý charakter a to platí i pre podkrovné priestory. Nie je však roleta ako roleta. Pred tým, ako si vyberiete vhodnú farbu alebo vzor, by ste mali vedieť, na čo má roleta či žalúzia slúžiť. Skôr ako vyrazíte na nákup, položte si otázku: Aké riešenie hľadám?


Chcem, aby v lete v miestnosti nebolo veľmi horúco

Pokiaľ potrebujete zlepšiť najmä tepelno-izolačné vlastnosti strešného okna, siahnite po screenovej rolete. Dokáže zachytiť až 95 % slnečných lúčov a tak interiér výborne chráni pred prehrievaním. V zimnom období naopak znižuje únik tepla až o 15 % a ušetrí vám výdavky za energiu na vykurovanie.


Chcem miestnosť zatemniť v ktorúkoľvek dennú hodinu

Zatemňujúca roleta poskytuje vôbec najlepšie zatemnenie medzi výrobkami, ktoré sú na trhu. Túto vnútornú roletu oceníte najmä vtedy, pokiaľ máte malé deti, ktoré spia i cez deň. Pokojný spánok v úplnej tme si s touto roletou môžete dopriať i v noci, pretože spoľahlivo ochráni miestnosť pred svetlom z verejného osvetlenia.

 



Chcem mať atraktívny interiér

Pokiaľ vám ide najmä o dizajn a pritienenie, zvoľte buď roletu, alebo plisovanú roletu. Roleta je praktickým a účinným tienením pred slnkom. Plisovaná roleta poskytuje atraktívnu dekoráciu a citlivú reguláciu svetla. Jedinečná konštrukcia plisovanej rolety umožňuje takzvaný lietajúci efekt, horná i spodná ovládacia lišta sa dajú nastaviť v akejkoľvek pozícii.






Chcem regulovať intenzitu svetla

Presnú reguláciu dopadu a intenzity svetla umožňujú žalúzie. Lamely sú umiestnené v postranných lištách, ktoré zabraňujú ich previsu. Lamely sa naklápajú pomocou jazdca, ktorý môže byť na postrannej lište umiestnený v akejkoľvek výške.

 










PREJSŤ NA PRODUKTY

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Petra Šenková




Ako sa udržiavajú, čistia horizontálne žalúzie?

Každý určite vie, že ak chce mať žalúzie krásne, a funkčné, je potrebné sa o ne starať. Ako ich ale vyčistiť rýchlo a bez obáv s poškodenia lamiel? Máme pre vás pár tipov a rád ako na to.

Získajte komfortné prostredie v podkroví vďaka tieneniu strešných okien

Jar je v plnom rozpuku, príroda sa prebudila k novému životu a pomaly sa blíži k letu.  Nastal najvyšší čas, kedy začať riešiť ochranu podkrovia pred prehriatím a prudkým slniečkom.

Správna údržba vonkajšieho tienenia?

Leto je už v diaľke, ale vonkajšie teploty sú stále priaznivé. Tak prečo ich nevyužiť na údržbu vašej tieňiacej techniky? Potom, ako nám celé leto krásne tienili, zaslúžia si, aby sa umyli od prachu, peľu a znečistenia hmyzom. Prečítajte si naše pokyny na údržbu  jednotlivých typov tienenia.

Máte pri spánku dostatok tmy?

S nástupom tmy sa v krvi začne zvyšovať hladina melatonínu. Hormónu, ktorý telu zaistí pokojný spánok, počas ktorého sa dobíja naše unavené telo.