zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Rozdiely v typoch markíz? Všetko na jednom mieste!

Plánujete nákup vonkajšej markízy, ale nevyznáte sa v ich ponuke? V nasledujúcom článku popíšeme jednotlivé typy markíz a pomôžeme vám zorientovať sa v našej ponuke.

Sortiment vonkajších markíz môžeme podľa ich konštrukcie rozdeliť na markízy otvorené, polokazetové a kazetové.

Otvorené markízy, medzi ktoré patrí markíza bez nosného profilu Jasmína a markíza s nosným profilom Stela, nemajú svoju konštrukciu a látku chránenú kazetou. Tieto markízy je preto nutné chrániť strieškou, alebo ich umiestňovať na kryté miesto, kde bude markíza chránená pred nepriaznivými vplyvmi okolia. Otvorené markízy sú najľahším typom markíz, a preto nie sú kladené vysoké požiadavky na kotviaci podklad, ako je to u markíz kazetových.

Otvorené markízy ponúkame v prevedení bez nosného profilu, alebo s nosným profilom. Markíza bez nosného profilu Jasmína je ľahká markíza, ktorej konštrukciu tvoria dve konzoly, medzi ktorými je uchytený valec z pozinkovanej ocele, na ktorý sa navíja látka. Na konzolách sú pripevnené ramená markízy. Konštrukcia markízy s nosným profilom Stela je tvorená konzolami s nosným profilom, kĺbovými ramenami, valcom pre navíjanie látky a výpadovým profilom s okapničkou, ktorá zabraňuje tvorbe vodného vrecka a slúži k odtoku dažďovej vody. Konštrukcia s nosným profilom zaisťuje vyššiu životnosť a odolnosť.

 

Polokazetová markíza Stela plus v sebe spája vlastnosti jak otvorených, tak i kazetových markíz. Oproti otvoreným markízam je jej látka s navíjačom chránená kazetou, avšak do kazety sa neschová celá - volán zostáva nekrytý a ramená markízy sú zospodu viditeľné. Oproti kazetovej markíze sa môže pýšiť nižšími obstarávacími nákladmi a ľahšou konštrukciou.

Kazetové markízy sú najluxusnejšie vonkajšie markízy. V zatiahnutom stave nenarúšajú estetickú stránku exteriéru a sú tak vhodné do miest, kde by odkrytá konštrukcia pôsobila rušivo. Pri zvinutí kazetovej markízy sa celá látka vrátane ramien schová do kazety a je tak chránená pred nepriaznivými vonkajšími vplyvmi, čo markíze zaisťuje dlhú životnosť. Z kazetových markíz ponúkame kazetovú markízu a luxusné kazetové markízy Olivia a Dakota.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Petra Šenková




Slnko, dážď, vietor aj súkromie - s tým všetkým si pergola ARTOSI vie poradiť

Pergola nemusí byť len obyčajný prístrešok na vašej terase alebo záhrade. Pri výbere správneho typu to bude vaše obľúbené miesto pre trávenie času s rodinou, s priateľmi aj osamote.

 

 

Ako vyčistiť markízu

Potrebujete si zatieniť miesto na príjemné posedenie pri raňajkách či večeri, kedy vám slnko svieti priamo na verandu? Alebo chcete jednoducho zamedziť priamemu prieniku slnečných lúčov v priebehu dňa do miestnosti? K tomu je ideálnym riešením markíza. V tomto článku vám vysvetlím, ako sa veľmi jednoducho a šetrne o markízu starať, aby svoj účel mohla spĺňať čo najdlhšie.

NOVINKA pre milovníkov látkových roliet! Prehliadnite si látkovú roletu Larra

Látkové rolety sú vďaka svojim funkčným vlastnostiam, ale aj krásnemu vzhľadu, stále populárnejšie. Z toho dôvodu teraz rozširujeme našu ponuku o látkovú roletu Larra, ktorá sa pyšní unikátnymi vlnitými tvarmi, ktoré rozžiaria váš interiér.

Objednajte si pergolu teraz a majte ju na jar medzi prvými a ešte za tohtoročnú cenu

Chystáte sa na kúpu hliníkovej pergoly pre vaše vonkajšie posedenie? Nepremeškajte našu aktuálnu akciu. Vďaka nej si zaistíte tohtoročnú cenu a ešte budete mať pergolu budúci roku medzi prvými.