zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Rozdiely v typoch markíz? Všetko na jednom mieste!

Plánujete nákup vonkajšej markízy, ale nevyznáte sa v ich ponuke? V nasledujúcom článku popíšeme jednotlivé typy markíz a pomôžeme vám zorientovať sa v našej ponuke.

Sortiment vonkajších markíz môžeme podľa ich konštrukcie rozdeliť na markízy otvorené, polokazetové a kazetové.

Otvorené markízy, medzi ktoré patrí markíza bez nosného profilu Jasmína a markíza s nosným profilom Stela, nemajú svoju konštrukciu a látku chránenú kazetou. Tieto markízy je preto nutné chrániť strieškou, alebo ich umiestňovať na kryté miesto, kde bude markíza chránená pred nepriaznivými vplyvmi okolia. Otvorené markízy sú najľahším typom markíz, a preto nie sú kladené vysoké požiadavky na kotviaci podklad, ako je to u markíz kazetových.

Otvorené markízy ponúkame v prevedení bez nosného profilu, alebo s nosným profilom. Markíza bez nosného profilu Jasmína je ľahká markíza, ktorej konštrukciu tvoria dve konzoly, medzi ktorými je uchytený valec z pozinkovanej ocele, na ktorý sa navíja látka. Na konzolách sú pripevnené ramená markízy. Konštrukcia markízy s nosným profilom Stela je tvorená konzolami s nosným profilom, kĺbovými ramenami, valcom pre navíjanie látky a výpadovým profilom s okapničkou, ktorá zabraňuje tvorbe vodného vrecka a slúži k odtoku dažďovej vody. Konštrukcia s nosným profilom zaisťuje vyššiu životnosť a odolnosť.

 

Polokazetová markíza Stela plus v sebe spája vlastnosti jak otvorených, tak i kazetových markíz. Oproti otvoreným markízam je jej látka s navíjačom chránená kazetou, avšak do kazety sa neschová celá - volán zostáva nekrytý a ramená markízy sú zospodu viditeľné. Oproti kazetovej markíze sa môže pýšiť nižšími obstarávacími nákladmi a ľahšou konštrukciou.

Kazetové markízy sú najluxusnejšie vonkajšie markízy. V zatiahnutom stave nenarúšajú estetickú stránku exteriéru a sú tak vhodné do miest, kde by odkrytá konštrukcia pôsobila rušivo. Pri zvinutí kazetovej markízy sa celá látka vrátane ramien schová do kazety a je tak chránená pred nepriaznivými vonkajšími vplyvmi, čo markíze zaisťuje dlhú životnosť. Z kazetových markíz ponúkame kazetovú markízu a luxusné kazetové markízy Olivia a Dakota.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Petra Šenková




TOP 5 VÝHOD vonkajších žalúzií

Vonkajšie žalúzie sú nielen veľmi praktickým, ale aj elegantným prvkom, ktorý doladí celkový vzhľad domu. Okrem toho, že  určite spoľahlivo zatienia, majú aj mnoho iných výhod,vďaka ktorým v poslednej dobe získavajú na  popularite. Aké sú to výhody?

Obľúbené duorolety máme taktiež aj vo farebných odtieňoch!

Špeciálnym typom rolety sú tzv. duorolety, ktoré kombinujú dva pruhy látok. Jeden pruh je priehľadný a druhý tieniaci, takže si môžete ľahko regulovať koľko svetla pustite do interiéru. Tento typ je tienenia je výnimočný nielen svojou funkčnosťou, ale taktiež dizajnom. Po novom si okrem stávajúcich odtieňov môžete vybrať aj z ďalších farieb, ktoré zaručene rozžiaria váš interiér.

Purenitové boxy do 10 dní na stavbe

Purenitové kastlíky na mieru sú veľmi žiadaným variantom pre podomietkové prevedenie vonkajších žalúzií. O to viac teraz, keď sa blíži zima a mnoho stavebníkov potrebuje ešte dokončiť čo najviac na stavbe, napríklad aj vrátane fasády.

 

 

 

Aké spôsoby ovládania vonkajších žalúzií sú možné?

Ak ste sa rozhodli pre obstaranie vonkajších žalúzií na váš dom či byt, potom na vás okrem výberu tvaru lamiel, farby žalúzie a doplnkov čaká ešte jedna veľmi ťažká voľba. A tou je vybrať ovládanie. Poďme si preto popísať možnosti, ktoré sa pri žalúziách ponúkajú.