zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Rozdiely v typoch markíz? Všetko na jednom mieste!

Plánujete nákup vonkajšej markízy, ale nevyznáte sa v ich ponuke? V nasledujúcom článku popíšeme jednotlivé typy markíz a pomôžeme vám zorientovať sa v našej ponuke.

Sortiment vonkajších markíz môžeme podľa ich konštrukcie rozdeliť na markízy otvorené, polokazetové a kazetové.

Otvorené markízy, medzi ktoré patrí markíza bez nosného profilu Jasmína a markíza s nosným profilom Stela, nemajú svoju konštrukciu a látku chránenú kazetou. Tieto markízy je preto nutné chrániť strieškou, alebo ich umiestňovať na kryté miesto, kde bude markíza chránená pred nepriaznivými vplyvmi okolia. Otvorené markízy sú najľahším typom markíz, a preto nie sú kladené vysoké požiadavky na kotviaci podklad, ako je to u markíz kazetových.

Otvorené markízy ponúkame v prevedení bez nosného profilu, alebo s nosným profilom. Markíza bez nosného profilu Jasmína je ľahká markíza, ktorej konštrukciu tvoria dve konzoly, medzi ktorými je uchytený valec z pozinkovanej ocele, na ktorý sa navíja látka. Na konzolách sú pripevnené ramená markízy. Konštrukcia markízy s nosným profilom Stela je tvorená konzolami s nosným profilom, kĺbovými ramenami, valcom pre navíjanie látky a výpadovým profilom s okapničkou, ktorá zabraňuje tvorbe vodného vrecka a slúži k odtoku dažďovej vody. Konštrukcia s nosným profilom zaisťuje vyššiu životnosť a odolnosť.

 

Polokazetová markíza Stela plus v sebe spája vlastnosti jak otvorených, tak i kazetových markíz. Oproti otvoreným markízam je jej látka s navíjačom chránená kazetou, avšak do kazety sa neschová celá - volán zostáva nekrytý a ramená markízy sú zospodu viditeľné. Oproti kazetovej markíze sa môže pýšiť nižšími obstarávacími nákladmi a ľahšou konštrukciou.

Kazetové markízy sú najluxusnejšie vonkajšie markízy. V zatiahnutom stave nenarúšajú estetickú stránku exteriéru a sú tak vhodné do miest, kde by odkrytá konštrukcia pôsobila rušivo. Pri zvinutí kazetovej markízy sa celá látka vrátane ramien schová do kazety a je tak chránená pred nepriaznivými vonkajšími vplyvmi, čo markíze zaisťuje dlhú životnosť. Z kazetových markíz ponúkame kazetovú markízu a luxusné kazetové markízy Olivia a Dakota.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Petra Šenková




Je potreba siete proti hmyzu na zimu upratovať?

Žiadne z našich sietí proti hmyzu nie je treba na zimu upratovať. Sú vyvinuté z hliníkových zliatin prispôsobených na vonkajšie prostredie ...

Ako jednoducho ušetríte na žalúziách? Zamerajte a namontujte si ich sami

V cene okenného tienenia je okrem materiálu zahrnutá tiež doprava, zameranie okna alebo montáž. Ak teda chcete na tienení ušetriť, bežte do e-shopu, kúpte si iba samotnú žalúziu či roletu a o zameranie a montáž sa postarajte sami. Vystačíte si so základným náradím, s dostupnými návodmi to zvládnete aj bez predchádzajúcich skúseností a ušetríte vďaka tomu od niekoľkých desiatok až po stovky eur.

 

 

Nové plastové plotovky ECO

K ponuke produktov na našom e-shope patrí nielen tieniaca technika, ale aj ďalšie produkty pre váš dom. Napríklad prvky, ktorými územie vášho pozemku ohraničíte, plastové ploty, pri ktorých teraz rozširujeme ponuku o plastové plotové latky a k nim padnúce krytky.

Tajomstvo zdravého home office? Dostatok svetla a správny výber farieb

Koronavírusová kríza poslala veľa Slovákov na povinný home office a niektorí si prácu z domova natoľko obľúbili, že v nej chcú pokračovať aj po skončení karantény. Aby ste sa ale na home office dlhodobo cítili dobre a podávali 100 % pracovné výkony, musíte pri zariaďovaní domáceho pracovného kútika dodržať pár základných pravidiel.
Čítajte akých.