zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Rozdiely v typoch markíz? Všetko na jednom mieste!

Plánujete nákup vonkajšej markízy, ale nevyznáte sa v ich ponuke? V nasledujúcom článku popíšeme jednotlivé typy markíz a pomôžeme vám zorientovať sa v našej ponuke.

Sortiment vonkajších markíz môžeme podľa ich konštrukcie rozdeliť na markízy otvorené, polokazetové a kazetové.

Otvorené markízy, medzi ktoré patrí markíza bez nosného profilu Jasmína a markíza s nosným profilom Stela, nemajú svoju konštrukciu a látku chránenú kazetou. Tieto markízy je preto nutné chrániť strieškou, alebo ich umiestňovať na kryté miesto, kde bude markíza chránená pred nepriaznivými vplyvmi okolia. Otvorené markízy sú najľahším typom markíz, a preto nie sú kladené vysoké požiadavky na kotviaci podklad, ako je to u markíz kazetových.

Otvorené markízy ponúkame v prevedení bez nosného profilu, alebo s nosným profilom. Markíza bez nosného profilu Jasmína je ľahká markíza, ktorej konštrukciu tvoria dve konzoly, medzi ktorými je uchytený valec z pozinkovanej ocele, na ktorý sa navíja látka. Na konzolách sú pripevnené ramená markízy. Konštrukcia markízy s nosným profilom Stela je tvorená konzolami s nosným profilom, kĺbovými ramenami, valcom pre navíjanie látky a výpadovým profilom s okapničkou, ktorá zabraňuje tvorbe vodného vrecka a slúži k odtoku dažďovej vody. Konštrukcia s nosným profilom zaisťuje vyššiu životnosť a odolnosť.

 

Polokazetová markíza Stela plus v sebe spája vlastnosti jak otvorených, tak i kazetových markíz. Oproti otvoreným markízam je jej látka s navíjačom chránená kazetou, avšak do kazety sa neschová celá - volán zostáva nekrytý a ramená markízy sú zospodu viditeľné. Oproti kazetovej markíze sa môže pýšiť nižšími obstarávacími nákladmi a ľahšou konštrukciou.

Kazetové markízy sú najluxusnejšie vonkajšie markízy. V zatiahnutom stave nenarúšajú estetickú stránku exteriéru a sú tak vhodné do miest, kde by odkrytá konštrukcia pôsobila rušivo. Pri zvinutí kazetovej markízy sa celá látka vrátane ramien schová do kazety a je tak chránená pred nepriaznivými vonkajšími vplyvmi, čo markíze zaisťuje dlhú životnosť. Z kazetových markíz ponúkame kazetovú markízu a luxusné kazetové markízy Olivia a Dakota.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Petra Šenková




Rolety vs. žalúzie - chcete v tom mať jasno?

Tiež si pletiete rolety a žalúzie? Pripadá vám, že je to jedno a to isté? Vysvetlíme Vám, aké typy roliet sú a aké sú ich výhody oproti klasickým žalúziám.

Ako vybrať tieniacu techniku? 1. diel

Mnoho z nás pocíti s prvými jarnými lúčami slnka potrebu zaobstarať si tienenie. Nie vždy však býva výber dostatočne premyslený a my sme potom z fungovania tieniacej techniky skôr v rozpakoch. Poďme si povedať, ako postupovať, aby sme nespokojnosti predišli.

Kvalitné žalúzie a rolety vnesú do kancelárií komfort a pohodu

Pripravte nielen pre seba, ale aj pre svojich zamestnancov príjemné prostredie, ktoré na ne bude mať pozitívny vplyv a zdvihne ich kreativitu pomocou novej tieniacej techniky.

5 tipov, ako zariadiť detskú izbu

Pripravujete sa na rekonštrukciu existujúcej detskej izby, alebo sa sťahujete a premýšľate, ako najlepšie využiť nový priestor pre deti? Poradíme vám, na čo si dať pozor a ako miestnosť vybaviť, nech je izbička rajom pre vaše malé či odrastenejšie ratolesti.