zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Samonosné žalúzie – novinky vo vonkajších žalúziách

Vďaka svojim prednostiam vonkajšie žalúzie stále viac žiadané nielen pre novostavby, ale i pre staršie domy. Novinkou na našom e-shope je nový typ samonosných žalúzií.

S vonkajšími žalúziami sa počíta takmer vo všetkých projektoch novostavieb rodinných domov, administratívnych budov i výrobných hál. Montáž žalúzií následne prebieha v priebehu stavby, čo je veľkou výhodou. Majú vysoký stupeň ochrany pred slnečným žiarením, redukujú teplo v interiéri, znižujú hluk zvonku, chránia súkromie a sú architektonickým prvkom všetkých druhov stavieb. Vďaka svojim výhodám sú vonkajšie žalúzie stále viac montované aj dodatočne pred okná starších domov, kde s montážou pri výstavbe pôvodne počítané nebolo. Vhodným typom pre dodatočnú priznanú montáž je práve samonosná žalúzia.

Žalúzia má samonosné vodiace lišty. Horný profil žalúzie vrátane celého paketu je umiestnený v skompletovanom boxe. Box má dané štyri veľkosti: 190 mm, 220 mm, 260 mm a 300 mm. A to ako v priznanej, tak aj v podomietkovom variante. Pre žalúziu s plochou do 3 m2 je možnosť integrovanej siete proti hmyzu. Žalúziu je možné ovládať iba motorom.

Samonosná žalúzia má jednoduché vymeranie, jednoduchšiu a rýchlejšiu montáž než u bežne používaných vonkajších žalúziách. Je preto výborným typom pre e-shop, kde si zákazníci vymerajú a montujú sami.


Pavel Hrdlička




Ako vybrať žalúzie?

Keď padne slovo žalúzie, každý si väčšinou vybaví tienenie na okne. Keď ale príde na vec a je potrebné sa rozhodnúť, aké žalúzie zaobstarať domov, nie je výber už taký jasný. Preto sme pre vás pripravili článok, v ktorom popíšeme 3 základné druhy žalúzií.

Ako vymeniť stranu ovládania horizontálnej žalúzie HIT?

Máte obavy, či správne zvolíte stranu ovládania pri horizontálnych žalúziach? Alebo sa vám dokonca už stalo, že ste pri objednaní zadali nesprávnu stranu a teraz vám ovládacia retiazka na zvolenej strane nevyhovuje? Nevešajte hlavu, tento problém dokážete jednoducho doma svojpomocne napraviť.

Markíza - Eleganciou proti slnku

Predstavte si slnečné  ráno , ktoré prechádza pozvoľna do letného dňa, kedy teplota šplhá k tropickým hodnotám a láka k odpočinku na terase alebo na balkóne. Okrem zelene nám príjemný odpočinok pomôže

Kde všade sa dajú využiť plastové plotové profily?

Vedeli ste o tom, že plastové plotové profily nemusíte použiť len pre zostavenie plotového poľa? Čo tak nový záhradný stolík alebo lavičky? Vyskúšajte lacnú variantu s ktorou môžete získať trvanlivý záhradný nábytok v dekore, ktorý si sami zvolíte.