zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Samonosné žalúzie – novinky vo vonkajších žalúziách

Vďaka svojim prednostiam vonkajšie žalúzie stále viac žiadané nielen pre novostavby, ale i pre staršie domy. Novinkou na našom e-shope je nový typ samonosných žalúzií.

S vonkajšími žalúziami sa počíta takmer vo všetkých projektoch novostavieb rodinných domov, administratívnych budov i výrobných hál. Montáž žalúzií následne prebieha v priebehu stavby, čo je veľkou výhodou. Majú vysoký stupeň ochrany pred slnečným žiarením, redukujú teplo v interiéri, znižujú hluk zvonku, chránia súkromie a sú architektonickým prvkom všetkých druhov stavieb. Vďaka svojim výhodám sú vonkajšie žalúzie stále viac montované aj dodatočne pred okná starších domov, kde s montážou pri výstavbe pôvodne počítané nebolo. Vhodným typom pre dodatočnú priznanú montáž je práve samonosná žalúzia.

Žalúzia má samonosné vodiace lišty. Horný profil žalúzie vrátane celého paketu je umiestnený v skompletovanom boxe. Box má dané štyri veľkosti: 190 mm, 220 mm, 260 mm a 300 mm. A to ako v priznanej, tak aj v podomietkovom variante. Pre žalúziu s plochou do 3 m2 je možnosť integrovanej siete proti hmyzu. Žalúziu je možné ovládať iba motorom.

Samonosná žalúzia má jednoduché vymeranie, jednoduchšiu a rýchlejšiu montáž než u bežne používaných vonkajších žalúziách. Je preto výborným typom pre e-shop, kde si zákazníci vymerajú a montujú sami.


Pavel Hrdlička




Prečo ľudia objednávajú tieniacu techniku? 1. diel: Horizontálne žalúzie

Aké sú najčastejšie dôvody pre nákup tienenia? Prekvapivo to nie je slnečný svit, ale hlavne ochrana súkromia – nechceme aby náš nerušili okoloidúci za oknami, alebo susedia. Aké sú ďalšie dôvody? A aký typ tienenia si zákazníci najčastejšie nakupujú?

Recyklované materiály pre výrobu purenitových boxov

V dnešnej dobe je dôležitejšie ako kedykoľvek predtým sústrediť sa na udržateľnosť a ekologické postupy vo všetkých oblastiach nášho života, vrátane výrobného priemyslu. Recyklované materiály sa stávajú kľúčovým prvkom v boji proti plytvaniu zdrojmi a znečisteniu životného prostredia. Tento článok sa zameriava na využitie recyklovaných materiálov vo výrobe, konkrétne na príklade purenitového boxu a bočného ostene, kde sa ukazuje, ako môžu byť inovatívne materiály využité na vytvorenie kvalitných a trvanlivých produktov.

Ak budem chcieť inštalovať vonkajšie žalúzie, je nutné sa poradiť vopred?

V prípade, že sa rozhodnete inštalovať na rodinný dom vonkajšie žalúzie, je dobré riešiť túto otázku už v projektovej dokumentácii. Ideálne je príprava prekladov alebo podhľadov, ktoré sa pripraví ...

Prekvapte návštevu originálnym nápadom!

Viete, že žalúzie vedia oveľa  viac než len znemožnenie prieniku svetla do miestnosti a ukrytie života v dome pred zvedavými pohľadmi z vonku?