zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Samonosné žalúzie – novinky vo vonkajších žalúziách

Vďaka svojim prednostiam vonkajšie žalúzie stále viac žiadané nielen pre novostavby, ale i pre staršie domy. Novinkou na našom e-shope je nový typ samonosných žalúzií.

S vonkajšími žalúziami sa počíta takmer vo všetkých projektoch novostavieb rodinných domov, administratívnych budov i výrobných hál. Montáž žalúzií následne prebieha v priebehu stavby, čo je veľkou výhodou. Majú vysoký stupeň ochrany pred slnečným žiarením, redukujú teplo v interiéri, znižujú hluk zvonku, chránia súkromie a sú architektonickým prvkom všetkých druhov stavieb. Vďaka svojim výhodám sú vonkajšie žalúzie stále viac montované aj dodatočne pred okná starších domov, kde s montážou pri výstavbe pôvodne počítané nebolo. Vhodným typom pre dodatočnú priznanú montáž je práve samonosná žalúzia.

Žalúzia má samonosné vodiace lišty. Horný profil žalúzie vrátane celého paketu je umiestnený v skompletovanom boxe. Box má dané štyri veľkosti: 190 mm, 220 mm, 260 mm a 300 mm. A to ako v priznanej, tak aj v podomietkovom variante. Pre žalúziu s plochou do 3 m2 je možnosť integrovanej siete proti hmyzu. Žalúziu je možné ovládať iba motorom.

Samonosná žalúzia má jednoduché vymeranie, jednoduchšiu a rýchlejšiu montáž než u bežne používaných vonkajších žalúziách. Je preto výborným typom pre e-shop, kde si zákazníci vymerajú a montujú sami.


Pavel Hrdlička




Plastové ploty: ako si vybrať ten správny?

Plastové ploty sú skvelou voľbou, sú pevné a trvanlivé, nestrácajú farbu a nemusíte sa o ne starať. Ale  nie je plot ako plot a nie všetky plastové ploty majú tieto príjemné vlastnosti. Ale ako si vybrať ten správny a nešliapnuť vedľa?

8 dôvodov, prečo si do pergoly obstarať screenovú roletu

Konečne je tu ozajstné leto - prvých pár teplých dní za nami a množstvo nás čaká v nasledujúcich mesiacoch. A s tým je pre mnohých z nás spätý pobyt na záhrade či terase. Je príjemné sa nechať hriať slnečnými lúčmi, ale veľakrát potrebujeme tienisté miesto, kam sa pred nimi naopak schovať.

 

 

Vertikálne žalúzie - nielen veľkoformátové tienenie

Vertikálne žalúzie už nie sú doménou komerčných budov, predovšetkým kancelárií, ale našli svoju cestu aj do rodinných domov a bytov. Je to dobre? Poďme si o vertikálnych žalúziách niečo povedať a zist

Vonkajšie tienenie šetrí náklady na klimatizáciu, ročne usporí aj niekoľko stoviek

Klimatizácia patrí medzi najväčších žrútov elektrickej energie v domácnostiach. Úspornejšie modely za hodinu prevádzky spotrebujú približne jeden kW, menej úsporné aj 1,5 kW. Pri priemernej cene elektriny cca 0,20 eur za kWh to znamená, že klimatizácia, ktorú máte pustenú od 8:00 do 22:00, vás na elektrine stojí denne okolo 2,50 eur a viac. Ušetriť za prevádzku pritom môžete, keď si zaobstaráte vonkajšie žalúzie alebo rolety. Ako je to možné?