zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Samonosné žalúzie – novinky vo vonkajších žalúziách

Vďaka svojim prednostiam vonkajšie žalúzie stále viac žiadané nielen pre novostavby, ale i pre staršie domy. Novinkou na našom e-shope je nový typ samonosných žalúzií.

S vonkajšími žalúziami sa počíta takmer vo všetkých projektoch novostavieb rodinných domov, administratívnych budov i výrobných hál. Montáž žalúzií následne prebieha v priebehu stavby, čo je veľkou výhodou. Majú vysoký stupeň ochrany pred slnečným žiarením, redukujú teplo v interiéri, znižujú hluk zvonku, chránia súkromie a sú architektonickým prvkom všetkých druhov stavieb. Vďaka svojim výhodám sú vonkajšie žalúzie stále viac montované aj dodatočne pred okná starších domov, kde s montážou pri výstavbe pôvodne počítané nebolo. Vhodným typom pre dodatočnú priznanú montáž je práve samonosná žalúzia.

Žalúzia má samonosné vodiace lišty. Horný profil žalúzie vrátane celého paketu je umiestnený v skompletovanom boxe. Box má dané štyri veľkosti: 190 mm, 220 mm, 260 mm a 300 mm. A to ako v priznanej, tak aj v podomietkovom variante. Pre žalúziu s plochou do 3 m2 je možnosť integrovanej siete proti hmyzu. Žalúziu je možné ovládať iba motorom.

Samonosná žalúzia má jednoduché vymeranie, jednoduchšiu a rýchlejšiu montáž než u bežne používaných vonkajších žalúziách. Je preto výborným typom pre e-shop, kde si zákazníci vymerajú a montujú sami.


Pavel Hrdlička




Ako sa čistí moderná, látková tieniaca technika?

Vysávanie, utieranie prachu, čistenie, leštenie, sú činnosti, ktoré sa všeobecne netešia prílišnej popularite, avšak sú nevyhnutnou súčasťou bežného života. 

Prekvapte návštevu originálnym nápadom!

Viete, že žalúzie vedia oveľa  viac než len znemožnenie prieniku svetla do miestnosti a ukrytie života v dome pred zvedavými pohľadmi z vonku?

Tepelná stabilita budov – tienenie a orientácia stavby (4. diel)

Týmto dielom uzatvárame sériu článkov od pána architekta Petra Brandejského. Zameral sa na svetové strany a tienenie, všetko doplnil názornými grafikami. Tak sa vrhnite do čítania...

 

 

 

Aký je rozdiel medzi lamelami klasik a celotieniacimi?

Premýšľate nad inštaláciou horizontálnych žalúzií, ale neviete, aký je rozdiel medzi klasickými a celotieniacimi? Tak sa na to poďme pozrieť.