zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Screenové rolety - zatienenie na balkón i pergolu

Radi odpočívate vonku na čerstvom vzduchu a tým najlepším miestom pre tento odpočinok je pre vás balkón, alebo napríklad záhradná pergola? Potom tu pre vás máme skvelý tip na zatienenie a prípadne i odclonenie od vetra - screenové rolety.

Predbehnite slnečné lúče i zvedavcov

Screenové rolety sú jedným z typov vonkajších roliet. Látka rolety je utkaná zo sklených vlákien potiahnutých vrstvou PVC. Špeciálne technické látky zaistia tieň bez straty výhľadu von do okolia a pritom zvonku je obmedzená priehľadnosť, takže vám doprajú aj dostatok súkromia. Pri použití na balkóne sa tiež obmedzí prehrievaniu interiéru. Látky sa vyznačujú dobrou tvarovou stálosťou a pevnosťou. Vedenie látky v bočných lištách zvyšuje odolnosť rolety proti pohybu zapríčinenému vetrom. Stiahnutá roleta čiastočne nahrádza sieť proti hmyzu.

screenové rolety na pergolu

 

Zatienenie pergoly klasickou markízou skôr alebo neskôr komplikuje príliš nízko zostúpené slnko. Screenové rolety je možné podľa potreby vyrolovať a zastaviť v ľubovoľnej polohe, a tým nielen regulovať intenzitu tienenia, ale aj jeho dosah.

 

Ponuka screenových roliet

 


Petra Šenková




Žalúzie deň a noc

Názov žalúzie deň a noc sa síce veľa používa, ale nejedná sa o správne označenie. Aj napriek pruhovemu dizajnu, vďaka ktorému tienenie naozaj pripomína žalúzie, sa typovo jedná o rolety. 

PS2 - čo sa skrýva za touto skratkou? Skvelý pomocník v ochrane proti hmyzu!

Ako si zaistiť doma kľud a nemusieť pritom mať neustále zatvorené dvere a okná? Ideálnou voľbou pre ochranu proti hmyzu na veľké okná a posuvné dvere sú jednoznačne plisované siete.

 

Ako opraviť sieťovinu u sietí proti hmyzu?

Máte doma okennú sieť alebo dvernú sieť proti hmyzu, ktorá je v dobrom stave , bez korózie, ale pretrhla alebo poškodila sa vám sieťovina? Nemusíte kupovať hneď novú sieť. S trochou šikovnosti zvládnete sieťovinu vymeniť sami. Poradíme vám ako na to.

Centimetre alebo milimetre - tiež sa občas strácate?

Chystáte sa objednať nové tienenie, začínate s vymeriavaním rozmerov a zrazu stojíte s metrom v ruke a váhate, aký údaj vlastne zapísať do konfigurátora? Máte v tom tiež zmätok?