zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Screenové rolety - zatienenie na balkón i pergolu

Radi odpočívate vonku na čerstvom vzduchu a tým najlepším miestom pre tento odpočinok je pre vás balkón, alebo napríklad záhradná pergola? Potom tu pre vás máme skvelý tip na zatienenie a prípadne i odclonenie od vetra - screenové rolety.

Predbehnite slnečné lúče i zvedavcov

Screenové rolety sú jedným z typov vonkajších roliet. Látka rolety je utkaná zo sklených vlákien potiahnutých vrstvou PVC. Špeciálne technické látky zaistia tieň bez straty výhľadu von do okolia a pritom zvonku je obmedzená priehľadnosť, takže vám doprajú aj dostatok súkromia. Pri použití na balkóne sa tiež obmedzí prehrievaniu interiéru. Látky sa vyznačujú dobrou tvarovou stálosťou a pevnosťou. Vedenie látky v bočných lištách zvyšuje odolnosť rolety proti pohybu zapríčinenému vetrom. Stiahnutá roleta čiastočne nahrádza sieť proti hmyzu.

screenové rolety na pergolu

 

Zatienenie pergoly klasickou markízou skôr alebo neskôr komplikuje príliš nízko zostúpené slnko. Screenové rolety je možné podľa potreby vyrolovať a zastaviť v ľubovoľnej polohe, a tým nielen regulovať intenzitu tienenia, ale aj jeho dosah.

 

Ponuka screenových roliet

 


Petra Šenková




Plissé žalúzie - zoznámte se

Hľadali sme ideálne vnútorné tienenie, ktoré splní praktickú stránku (odrazenie svetla, súkromie...) a zároveň aj estetickú úlohu. Obe požiadavky s prehľadom plní moderné plissé. A presne o ňom bude dnešné rozprávanie. Prezradím vám všetko, čo som sa dočítala a zistila, plus ukážem, ako sme si ho vymerali a tesne pred odchodom na dovolenku aj stihli objednať.

Jak dostáť prírodu do interiéru? Vsaďte na drevené žalúzie

Pri výbere žalúzií do interiéru musíte myslieť nie len na farbu a vzor, ale taktiež na celkovú atmosféru, ktorú chcete pomocou tienenia vytvoriť. Trefou do čierneho sú drevené žalúzie, ktoré spoľahlivo privedú prírodu do vášho interiéru a dodajú mu príjemnú, domácu atmosféru.

Krivý chod žalúzií alebo zlého naklápania lamiel? Poradíme, ako to vyriešiť

Pripravili sme pre vás ďalšie dva jednoduché postupy na opravu dvoch nejčastějších porúch interiérových žalúzií, krivého chodu a zlého naklápanie lamiel.Opravy nie sú zložité a nepotrebujete k nim žiadne špeciálne náradie. K oprave vám postačí vybavenie domácnosti.

Ako opraviť horizontálne žalúzie

Riešite nejakú poruchu horizontálnej žalúzie a neviete si s ňou rady? Mrknite na najčastejšie poškodenia a prehľadné návody na ich odstránenie.