zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Screenové rolety - zatienenie na balkón i pergolu

Radi odpočívate vonku na čerstvom vzduchu a tým najlepším miestom pre tento odpočinok je pre vás balkón, alebo napríklad záhradná pergola? Potom tu pre vás máme skvelý tip na zatienenie a prípadne i odclonenie od vetra - screenové rolety.

Predbehnite slnečné lúče i zvedavcov

Screenové rolety sú jedným z typov vonkajších roliet. Látka rolety je utkaná zo sklených vlákien potiahnutých vrstvou PVC. Špeciálne technické látky zaistia tieň bez straty výhľadu von do okolia a pritom zvonku je obmedzená priehľadnosť, takže vám doprajú aj dostatok súkromia. Pri použití na balkóne sa tiež obmedzí prehrievaniu interiéru. Látky sa vyznačujú dobrou tvarovou stálosťou a pevnosťou. Vedenie látky v bočných lištách zvyšuje odolnosť rolety proti pohybu zapríčinenému vetrom. Stiahnutá roleta čiastočne nahrádza sieť proti hmyzu.

screenové rolety na pergolu

 

Zatienenie pergoly klasickou markízou skôr alebo neskôr komplikuje príliš nízko zostúpené slnko. Screenové rolety je možné podľa potreby vyrolovať a zastaviť v ľubovoľnej polohe, a tým nielen regulovať intenzitu tienenia, ale aj jeho dosah.

 

Ponuka screenových roliet

 


Petra Šenková




Prečo zvoliť PurBoxy namiesto krycích plechov pod fasádu?

Často sa stretávame s otázkou, prečo sú žalúzie s PurBoxami výhodnejšie, než s klasickými krycími plechmi. Tak sa na to poďme pozrieť podrobnejšie a vysvetliť si hlavné rozdiely.

 

 

Ako vyriešiť veľkoformátové látkové tienenie? Jednou z možností sú japonské steny

Ak potrebujete zatieniť veľkú plochu, ktorou može byť napr.vaša obývačka, alebo spálňa, a chcete pritom využiť modernú a elegantnú tieniacu techniku, tak japonské steny sú to pravé…

Znížte náklady na energiu vo vašej domácnosti

Cena elektriny raketovo stúpla, situácia je neistá a mnoho spoločností stojí na pokraji svojich možností. Na účtoch domácností sa zrazu objavujú nemalé čiastky nad plán rodinného rozpočtu. Znie to trochu ako hororový scenár, že? Tak se poďme pozrieť, ako na zdraženie elektriny aspoň trochu vyzrieť.

Tienenie pre moderný dom, to sú screenové rolety

Energetická úspora je vďaka technológiám stále výraznejšia a nie je preto divu, že pasívne domy sú veľmi populárne. Fungujú na princípe systému vytápania, riadeného vetrania a využívania pasívneho zdroju tepla pomocou rekuperačnej jednotky. A ani tu nesmie chýbať účinné tienenie, ktorá zaistí ochladenie interiéru v teplých letných mesiacoch. Aké vybrať?