zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Siete proti hmyzu

Siete proti hmyzu sú jedným z dvoch spôsobov ako zabrániť vniknutiu hmyzu do domu. Druhým spôsobom je použitie chemických repelentov. Poďme si o sieťach proti hmyzu niečo povedať.

Siete vs. chémia

Siete proti hmyzu sú mechanickým, fyzickým prvkom brániacim vniknutiu hmyzu do budov. Oproti fyzickej zábrane je možno použiť chemické odpudzovače. Chemické odpudzovače môžu mať nepríjemný dopad v podobe sťaženia dýchania nielen pre astmatikov či alergikov. Tieto ťažkosti sú zapríčinené užitím chemických látok, ktoré zapríčiní odpudenie hmyzu. Avšak nie každý odpudzovač je účinný na bežne sa vyskytujúci hmyz v našich podmienkach. V prípade použitia siete, teda mechanickej zábrany, je účinná obrana, ktorá nevyvoláva alergické ťažkosti a účinne vás ochráni pred nepríjemným a otravným hmyzom. Navyše, na rozdiel od chemických prostriedkov, je investícia do obstarania siete jednorázovou záležitosťou.

A to najdôležitejšie nakoniec. Siete proti hmyzu sa vyrábajú aj v prevedení pre alergikov, kde je sieť špeciálne upravená, tak aby maximálne ochránila pred alergénmi v ovzduší.

Prevedenie sietí

Siete proti je možné rozdeliť, podľa typu prevedenia, na:
a) pevné
b) rolovacie
c) otváracie

Pevné prevedenie je vhodné pre použitie do okenného otvoru, kde nepredpokladáme nutnosť otvorenia siete. V prípade potreby otvorenia siete je možné použiť rolovacie či otváracie siete. Otváracie siete, teda dverové , sa používajú pri vstupe do budov.

 

Údržba siete

Siete proti hmyzu si nevyžadujú žiadnu zvláštnu starostlivosť, vlastne nevyžadujú žiadnu starostlivosť. Sú absolútne bezúdržbové, vzhľadom na skutočnosť, že sa o ich umytie postarajú klimatické zrážky. Ak ich chcete umyť sami, je to veľmi jednoduché. Stačí vám mydlová voda a jemná mäkká kefka.

Siete nemusíte demontovať ani cez zimu, vďaka použitému kvalitnému materiálu v podobe hliníkovej zliatiny na rám siete a skleného vlákna potiahnutého PVC pre sieťovinu.

 

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Petra Šenková




Nakúpte si žalúzie a rolety na mieru z bezpečia domova

Málokto sa v tomto období cítí komfortne v prítomnosti cudzích osôb. Neradi chodíte nakupovať, vyhýbate sa kontaktu, snažíte sa chrániť zdravie naše a našich najbližších. Vďaka e-shopu Labona.sk nemusíte čakať na ukončenie karantény, môžete i v tejto situácii nakúpiť potrebné tienenie z bezpečia domova.

Trend, ktorý sa stále vracia? Okenné látkové rolety!

Látkové rolety sú trendom, ktorý z našich okien hneď tak nevymizne. A dôvod je jasný, látkové rolety sú veľmi praktické, cenovo dostupné, môžeme si vybrať ľubovoľný dizajn a doladiť tak interiér do posledného detailu.

Ako vyzerá správne zabalená zásielka? Diel druhý.

V minulom článku sme si pre predstavu ukázali, ako vyzerajú balíky s tovarom, ktorý si objednáte v eshope Labona. Budeme pokračovať v rovnakom duchu a ukážeme si ďalšie zásielky našich produktov. Tentoraz sa pozrieme bližšie na vnútorné látkové tienenie.