zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Siete proti hmyzu

Siete proti hmyzu sú jedným z dvoch spôsobov ako zabrániť vniknutiu hmyzu do domu. Druhým spôsobom je použitie chemických repelentov. Poďme si o sieťach proti hmyzu niečo povedať.

Siete vs. chémia

Siete proti hmyzu sú mechanickým, fyzickým prvkom brániacim vniknutiu hmyzu do budov. Oproti fyzickej zábrane je možno použiť chemické odpudzovače. Chemické odpudzovače môžu mať nepríjemný dopad v podobe sťaženia dýchania nielen pre astmatikov či alergikov. Tieto ťažkosti sú zapríčinené užitím chemických látok, ktoré zapríčiní odpudenie hmyzu. Avšak nie každý odpudzovač je účinný na bežne sa vyskytujúci hmyz v našich podmienkach. V prípade použitia siete, teda mechanickej zábrany, je účinná obrana, ktorá nevyvoláva alergické ťažkosti a účinne vás ochráni pred nepríjemným a otravným hmyzom. Navyše, na rozdiel od chemických prostriedkov, je investícia do obstarania siete jednorázovou záležitosťou.

A to najdôležitejšie nakoniec. Siete proti hmyzu sa vyrábajú aj v prevedení pre alergikov, kde je sieť špeciálne upravená, tak aby maximálne ochránila pred alergénmi v ovzduší.

Prevedenie sietí

Siete proti je možné rozdeliť, podľa typu prevedenia, na:
a) pevné
b) rolovacie
c) otváracie

Pevné prevedenie je vhodné pre použitie do okenného otvoru, kde nepredpokladáme nutnosť otvorenia siete. V prípade potreby otvorenia siete je možné použiť rolovacie či otváracie siete. Otváracie siete, teda dverové , sa používajú pri vstupe do budov.

 

Údržba siete

Siete proti hmyzu si nevyžadujú žiadnu zvláštnu starostlivosť, vlastne nevyžadujú žiadnu starostlivosť. Sú absolútne bezúdržbové, vzhľadom na skutočnosť, že sa o ich umytie postarajú klimatické zrážky. Ak ich chcete umyť sami, je to veľmi jednoduché. Stačí vám mydlová voda a jemná mäkká kefka.

Siete nemusíte demontovať ani cez zimu, vďaka použitému kvalitnému materiálu v podobe hliníkovej zliatiny na rám siete a skleného vlákna potiahnutého PVC pre sieťovinu.

 

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Petra Šenková




Náhradné diely – vymeňte si opotrebované či stratené

Nami dodávané produkty sú kvalitné a majú naozaj dlhú životnosť. Nie je potrebné sa o ne nijak zvlášť starať. Postačí len pravidelná jednoduchá údržba a nepríjemnosti s opravou sa vám budú vyhýbať. Môže sa však stať, že sa nejaká súčiastka opotrebuje či zakotúľa.

Kúpiť si žalúzie na internete alebo objednať montážnu firmu?

Trend on-line nakupovania zasiahol už aj oblasť predaja žalúzií. 

Objednajte si pergolu s 8 % zľavou

Sezóna 2021 pomaly končí a za nejaký čas nás čaká ochladenie a nutné prerušenie prác na rekonštrukciách a stavbách. Aj tento čas sa však dá efektívne využiť a byť pripravení na jar 2022. Objednajte si preto pergolu ARTOSI - my vám na ňu dáme zľavu 8 %.

Prečo ľudia objednávajú tieniacu techniku? 1. diel: Horizontálne žalúzie

Aké sú najčastejšie dôvody pre nákup tienenia? Prekvapivo to nie je slnečný svit, ale hlavne ochrana súkromia – nechceme aby náš nerušili okoloidúci za oknami, alebo susedia. Aké sú ďalšie dôvody? A aký typ tienenia si zákazníci najčastejšie nakupujú?