zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Siete proti hmyzu

Siete proti hmyzu sú jedným z dvoch spôsobov ako zabrániť vniknutiu hmyzu do domu. Druhým spôsobom je použitie chemických repelentov. Poďme si o sieťach proti hmyzu niečo povedať.

Siete vs. chémia

Siete proti hmyzu sú mechanickým, fyzickým prvkom brániacim vniknutiu hmyzu do budov. Oproti fyzickej zábrane je možno použiť chemické odpudzovače. Chemické odpudzovače môžu mať nepríjemný dopad v podobe sťaženia dýchania nielen pre astmatikov či alergikov. Tieto ťažkosti sú zapríčinené užitím chemických látok, ktoré zapríčiní odpudenie hmyzu. Avšak nie každý odpudzovač je účinný na bežne sa vyskytujúci hmyz v našich podmienkach. V prípade použitia siete, teda mechanickej zábrany, je účinná obrana, ktorá nevyvoláva alergické ťažkosti a účinne vás ochráni pred nepríjemným a otravným hmyzom. Navyše, na rozdiel od chemických prostriedkov, je investícia do obstarania siete jednorázovou záležitosťou.

A to najdôležitejšie nakoniec. Siete proti hmyzu sa vyrábajú aj v prevedení pre alergikov, kde je sieť špeciálne upravená, tak aby maximálne ochránila pred alergénmi v ovzduší.

Prevedenie sietí

Siete proti je možné rozdeliť, podľa typu prevedenia, na:
a) pevné
b) rolovacie
c) otváracie

Pevné prevedenie je vhodné pre použitie do okenného otvoru, kde nepredpokladáme nutnosť otvorenia siete. V prípade potreby otvorenia siete je možné použiť rolovacie či otváracie siete. Otváracie siete, teda dverové , sa používajú pri vstupe do budov.

 

Údržba siete

Siete proti hmyzu si nevyžadujú žiadnu zvláštnu starostlivosť, vlastne nevyžadujú žiadnu starostlivosť. Sú absolútne bezúdržbové, vzhľadom na skutočnosť, že sa o ich umytie postarajú klimatické zrážky. Ak ich chcete umyť sami, je to veľmi jednoduché. Stačí vám mydlová voda a jemná mäkká kefka.

Siete nemusíte demontovať ani cez zimu, vďaka použitému kvalitnému materiálu v podobe hliníkovej zliatiny na rám siete a skleného vlákna potiahnutého PVC pre sieťovinu.

 

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Petra Šenková




Betónové bloky vs. hliníkové konštrukcie pre fotovoltické panely na plochej streche

Výber správnej konštrukcie pre inštaláciu fotovoltaických panelov na plochú strechu je kľúčovým faktorom pri využívaní solárnej energie. Medzi dvoma spomenutými typmi konštrukcií - betónovými ENBRA blokmi a hliníkovými konštrukciami, existujú významné rozdiely. V tomto článku sa zameriame na výhody betónových blokov.

Markíza alebo ako sa chrániť nielen na terase

Účel žalúzií je bezpochyby jasný, chráni interiér vášho domova pred dopadajúcimi slnečnými lúčmi, a tým nadmernému prehrievaniu vnútorných priestorov. 

Objednajte si pergolu ARTOSI a získajte k nej screenovú roletu zadarmo

Tak toto je úplná bomba. Spustili sme akciu k bioklimatickým pergolám. Predstavte si to pohodlie pod pergolou s naklápacími lamelami, ako sedíte v kresle, čítate si knihu a užívate si blaženú chvíľu... A predstavte si, že keď slnko zostúpi nižšie, stlačením jediného tlačidla stiahnete screenové rolety na bokoch pergoly a relaxujete ďalej... A teraz si predstavte, že za screenové rolety ušetríte, pretože každú druhú roletu ZADARMO - to je predsa super predstava.

 

 

Vonkajšie žalúzie: kto šetrí ma za tri

Vlastníte firmu a poskytujete prácu niekoľkým ľuďom  alebo ste majiteľom budovy, ktorú prenajímate spoločnosti pre firemné účely? Určite si prajete, aby zamestnanci podávali najlepší výkon vo všetkých