zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Siete proti hmyzu

Siete proti hmyzu sú jedným z dvoch spôsobov ako zabrániť vniknutiu hmyzu do domu. Druhým spôsobom je použitie chemických repelentov. Poďme si o sieťach proti hmyzu niečo povedať.

Siete vs. chémia

Siete proti hmyzu sú mechanickým, fyzickým prvkom brániacim vniknutiu hmyzu do budov. Oproti fyzickej zábrane je možno použiť chemické odpudzovače. Chemické odpudzovače môžu mať nepríjemný dopad v podobe sťaženia dýchania nielen pre astmatikov či alergikov. Tieto ťažkosti sú zapríčinené užitím chemických látok, ktoré zapríčiní odpudenie hmyzu. Avšak nie každý odpudzovač je účinný na bežne sa vyskytujúci hmyz v našich podmienkach. V prípade použitia siete, teda mechanickej zábrany, je účinná obrana, ktorá nevyvoláva alergické ťažkosti a účinne vás ochráni pred nepríjemným a otravným hmyzom. Navyše, na rozdiel od chemických prostriedkov, je investícia do obstarania siete jednorázovou záležitosťou.

A to najdôležitejšie nakoniec. Siete proti hmyzu sa vyrábajú aj v prevedení pre alergikov, kde je sieť špeciálne upravená, tak aby maximálne ochránila pred alergénmi v ovzduší.

Prevedenie sietí

Siete proti je možné rozdeliť, podľa typu prevedenia, na:
a) pevné
b) rolovacie
c) otváracie

Pevné prevedenie je vhodné pre použitie do okenného otvoru, kde nepredpokladáme nutnosť otvorenia siete. V prípade potreby otvorenia siete je možné použiť rolovacie či otváracie siete. Otváracie siete, teda dverové , sa používajú pri vstupe do budov.

 

Údržba siete

Siete proti hmyzu si nevyžadujú žiadnu zvláštnu starostlivosť, vlastne nevyžadujú žiadnu starostlivosť. Sú absolútne bezúdržbové, vzhľadom na skutočnosť, že sa o ich umytie postarajú klimatické zrážky. Ak ich chcete umyť sami, je to veľmi jednoduché. Stačí vám mydlová voda a jemná mäkká kefka.

Siete nemusíte demontovať ani cez zimu, vďaka použitému kvalitnému materiálu v podobe hliníkovej zliatiny na rám siete a skleného vlákna potiahnutého PVC pre sieťovinu.

 

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Petra Šenková




Ako postupovať pri reklamácii?

Nákup na e-shopoch dnes už nie je nič neobvyklé. Je to lacné, rýchle a pohodlné. Problém nastáva v prípade, že tovar, ktorý ste si objednali, nezodpovedá vašim predstavám alebo je poškodený. Potom je na čase ho reklamovať. Ako na to?

Ako si správne vybrať plissé

Ak ste hľadali vhodné a variabilné riešenie pre Vaše okná medzi látkovým tienením, určite ste narazili na plissé. 

Aké sú hlavné rozdiely pergoly ARTOSI v porovnaní s konkurenčnými bioklimatickými pergolami?

Počas minulého roka sme mali možnosť zúčastniť sa na 3 veľkých veľtrhoch a tak si prejsť viac konkurenčných pergol. Článok nemá slúžiť na hanobenie cudzích produktov, ale na zdôraznenie výhod a kladv pergoly ARTOSI. Ak sa chystáte na kúpu bioklimatickej pergoly na vašu terasu a plánujete si prejsť viac predajcov, zamerajte sa na nasledujúce body. 

Vertikálne žalúzie - nielen veľkoformátové tienenie

Vertikálne žalúzie už nie sú doménou komerčných budov, predovšetkým kancelárií, ale našli svoju cestu aj do rodinných domov a bytov. Je to dobre? Poďme si o vertikálnych žalúziách niečo povedať a zist