zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Slnko, dážď, vietor aj súkromie - s tým všetkým si pergola ARTOSI vie poradiť

Pergola nemusí byť len obyčajný prístrešok na vašej terase alebo záhrade. Pri výbere správneho typu to bude vaše obľúbené miesto pre trávenie času s rodinou, s priateľmi aj osamote.

Bioklimatická pergola sa líši od iných tým, že má polohovateľné strešné lamely. Je vyrobená z odolného hliníka, vďaka ktorému nie je potrebná žiadna každoročná údržba, brúsenie ani natieranie. Na bezchybný vzhľad po dlhé roky vám postačí len voda a handrička.

Poručte slnku

Ako je spomenuté vyššie, strešnú časť pergoly tvoria lamely. Tie môžete naklápať v rozmedzí 0 - 130 °. Jednoducho tak stlačením tlačidla na ovládači ovplyvníte množstvo svetla a priamych slnečných lúčov pod pergolou. Pri úplnom uzavretí lamiel priestor zatienite. Strechu si môžete rozdeliť na 2 sekcie a každú z nich potom ovládate zvlášť.

Nech už máte záhradu situovanú akýmkoľvek smerom, dopoludnia alebo popoludní vám môžu pod pergolu svietiť nízke slnečné lúče. Tým ľahko zabránite so screenovými roletami. Veľkou výhodou je, že rolety si poradia so slnkom, ale neobmedzia váš výhľad do okolia. Je to teda veľký rozdiel oproti iným typom tienenia alebo napríklad blízkej stene.

Ovládnite vietor

Fúka vonku vietor? Bolo by úžasné mávnuť kúzelným prútikom a vietor skrotiť. A to presne pod pergolou dokážete. Len vymeníte prútik za ovládač na screenové rolety. Tie totiž fungujú nielen ako tienenie, ale perfektne odclonia priestor od vetra.

Mrknite sami na videu nižšie, o aký rozdiel sa rolety postarajú.

Nechajte pláštenku doma

Účinnú ochranu pred dažďom vám zaistí celistvá a nepriepustná strecha. Pri uzavretí lamiel ju bioklimatická pergola vytvorí a vy tak môžete pod pergolou zostať s priateľmi na grilovačke aj za daždivého počasia. Pergola ARTOSI má integrovaný odtok vody (voda je odvádzaná preč jednou alebo viacerými stojnými nohami).

Rovnako ako pri slnečných lúčoch a vetre, aj tu pomôžu screenové rolety a pod pergolou tak zostane pri bočnom daždi sucho.

Aj počas zimy je možné nechať strechu pergoly uzavretú. Jej nosnosť je v rozmedzí 90 - 116 kg/m3 (podľa dĺžky lamiel). Pokiaľ by ste očakávali snehovú kalamitu, potom odporúčame lamely otvoriť a nechať sneh voľne prepadávať.

Vaše súkromie je cenné

Keď budete tráviť čas na terase s knižkou, asi vám pohľady susedov vadiť nebudú. Pokiaľ ale budete chcieť tráviť čas rozhovorom s priateľmi pri večeri, alebo napríklad vo vírivke, budete radi za súkromie. Screenové rolety vynikajú vďaka ich "ne/priehľadnosti". Smerom dovnútra totiž ide vidieť úplne minimálne, alebo vôbec. Smerom von si vy prehľad zachováte.

Večerný čas pod pergolou vám navyše môže spríjemniť integrované LED osvetlenie. Opäť jednoduchým stlačením tlačidla si navolíte jeho intenzitu a priestor tak rozsvietite, alebo navodíte príjemnú romantickú atmosféru.

Pergolu ARTOSI si môžete v našom konfigurátore navoliť podľa vašich potrieb a ihneď zistíte cenu. Žiadne zasielanie dopytov a čakanie. Tak sa pustite do konfigurácie.


Petra Šenková




Aké sú spôsoby ovládania vonkajšieho tienenia?

Premýšľate, že si zaobstaráte nové vonkajšie tienenie, ale nie ste si istí, aké ovládanie je pre vás najvhodnejší? 

Ako správne vybrať žalúzie?

Ľudia slovo žalúzie často používajú pre všetky produkty tieniacej techniky. Pokúsime sa Vám ľahko a prehľadne vysvetliť ako sa jednotlivé produkty volajú, aké sú ich hlavné výhody a kam sa najčastejši používajú.

Akcia 4 + 1 zadarmo na všetko

Tento rok sa zľavy u nás ešte stupňujú, preto spúšťame ako poslednú akciu 4 + 1 zadarmo na všetky produkty. Objednajte 5 kusov tienenia a najlacnejší kúsok máte zadarmo.