zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Správna údržba vonkajšieho tienenia?

Leto je už v diaľke, ale vonkajšie teploty sú stále priaznivé. Tak prečo ich nevyužiť na údržbu vašej tieňiacej techniky? Potom, ako nám celé leto krásne tienili, zaslúžia si, aby sa umyli od prachu, peľu a znečistenia hmyzom. Prečítajte si naše pokyny na údržbu  jednotlivých typov tienenia.

Babie leto je skvelým obdobím pre údržbu žalúzií a roliet, ktoré sú po horkom a slnečnom období často zanesené a znečistené. Ľahká údržba im vráti povodnú krásu a tiež predĺži životnosť. Potrebujete k nej obyčajný čistiaci prostriedok, ktorý má každý doma...

Vonkajšie žalúzie

Najskôr otočte lamely kolmo k zemi a potom ich opláchnite buď vodou zo záhradnej hadice alebo z vysokotlakového čističa nastaveného na nízky výkon. Ak chcete odstrániť suchú nečistotu a mastnotu, použite špongiu alebo mäkkú handričku navlhčenú v mydlovej  vode a potom ich utrieme do sucha. Netlačíme silou na lamely, aby sme ich nepoškodili.  Nezabudnite ani na vyčistenie horizontálnych žalúzií.

Markízy

Najskôr odstráňte nečistoty mäkkou kefkou alebo vysávačom. Na mokré čistenie používajte mydlovú vodu s maximálnou teplotou 30 ° C. Mýdlový roztok z látky opláchnite čistou vodou a nechajte látku poriadne vysušiť.

Síte proti hmyzu

Rámy tvoria hliníkové profily, ktoré stačí otrieť  handričkou navlhčenou v mydlovom roztoku pri teplote 30 ° C. Zaprášenú sieťovinu vyklepeme alebo jemne vyčistíme vysávačom. Pozor dávame  na slabé nastavenie vysávača, aby sa zabránilo pretrhnutiu alebo vytiahnutiu sieťoviny  z rámu.

Vonkajšie rolety

Bežné znečistenie riešime pravidelným utrením pomocou hubky, alebo vlhkej handričky. Roletu otierame jemne a po odstránení nečistot ju utrieme do sucha. Rolety nevyžadujú  minoriadnu údržbu ani mazanie ovládacieho mechanizmu.

Čomu  sa radšej vyhnúť?

  • používanie chemických roztokov, agresívne riedidlá, čistiaci piesok
  • vysoká teplota čistiaceho roztoku
  • kontaminácia produktu počas stavebných prác, opravy fasád a náterov
  • špatná manipulácia, hrubé zaobchádzanie

S tieniacou technikou je to rovnaké ako s akýmkoľvek iným produktom, ktorý nám v domácnosti alebo na záhrade slúži k našej spokojnosti a pohodliu. Vďaka pravidelnej údržbe je samotná doba čistenia kratšia, menej náročná, odďaluje objednanie profesionálov a technikov.

Nechajte sa hýčkať pod zdravými a čistými krídlami tieniacej techniky čo najdlhšie!

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Sandra Heierhoff




Ako správne vybrať žalúzie?

Ľudia slovo žalúzie často používajú pre všetky produkty tieniacej techniky. Pokúsime sa Vám ľahko a prehľadne vysvetliť ako sa jednotlivé produkty volajú, aké sú ich hlavné výhody a kam sa najčastejši používajú.

Za všetkým hľadaj žiarlivosť

Už od počiatku sveta sme zmietaní emóciami ako pozitívnymi, tak negatívnymi. Jednou z týchto emócií je aj žiarlivosť. Ale čo má žiarlivosť spoločné so žalúziami? Viac, než myslíte ...

Ako vybrať žalúzie?

Keď padne slovo žalúzie, každý si väčšinou vybaví tienenie na okne. Keď ale príde na vec a je potrebné sa rozhodnúť, aké žalúzie zaobstarať domov, nie je výber už taký jasný. Preto sme pre vás pripravili článok, v ktorom popíšeme 3 základné druhy žalúzií.

Plastové palubovky sú záležitosťou modernej doby

Plastové palubovky sú modernou alternatívou k palubovkám dreveným. Vzhľadovo sa im spoľahlivo vyrovnajú a naviac majú skvelé vlastnosti, ako je dlhá životnosť a vysoká odolnosť voči UV žiareniu a plesniam, vďaka ktorým sa stávajú stále obľúbenejším variantom obkladu.