zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Sú látkové rolety vhodné do pergoly?

Krásne slnečné dni sú v plnom prúde a my si ich užívame plnými dúškami. Cez víkend sú to tiež napríklad grilovačky a posedenie s priateľmi. Proste nás to ťahá sadnúť si na záhradu a užívať si tieto príjemné chvíľky. Slniečko máme radi, ale po celom dni strávenom na slnku začneme premýšľať, ako vybudované zázemie na záhrade v podobe pergoly zatieniť. Predsa len nie je príjemné, keď vám ostré slnečné lúče svietia do tváre v čase, keď jete. Alebo ostré slnko v podvečer, keď už si chcete len čítať a relaxovať.

Možno vás, rovnako ako veľa zákazníkov, napadne si na pergolu zaobstarať látkové rolety. Na výber sú látky mnohých vzorov a farieb a cena prívetivá. V túto chvíľu zákazníkov prerušíme a povieme im, že látkové rolety na pergolu neodporúčame.

Látkové rolety sú určené do interiéru, kde je sucho a látkam nehrozí premočenie alebo dlhodobé vystavenie vlhkosti. A že budete rolety mať stiahnuté len za pekného počasia a v daždi budú schované? Nápad je to dobrý, ale stále využitie látkových roliet v exteriéri neodporúčame. Látka v premenlivom prostredí zvlhne a môže splesnivieť alebo sa zvlniť.

Správnou voľbou pre tienenie pergol sú rolety screenové. Tieto rolety už sú určené do exteriéru a vplyvy počasia im nevadia. Screenové rolety spoľahlivo zabránia, aby vás ostré slnko obmedzovalo, pritom uvidíte von, a tak budete mať stále prehľad, čo sa na záhrade deje.

Tiež majú, na rozdiel od látkových roliet, bočné vedenie, takže držia na mieste a pri vetre sa nehojdajú. Avšak nezabudnite, že aj screenové rolety sú predovšetkým tieniaci prvok, a neslúžia ako ochrana proti vetru.

 

Ponuka screenových roliet

 

Počiatočná investícia je u screenových roliet vyššia, ale naozaj sa oplatí. Nakoniec vás to vyjde lacnejšie, než si každý rok kupovať nové látkové rolety

screenové rolety na pergolu

 


Sandra Heierhoff




Typy screenových roliet

Ponuka screenových roliet je dnes už pomerne obsiahla, ale kto sa v tom má vyznať? Preto sa v dnešnom článku pozrieme na výhody vonkajších screenových roliet, ich druhy a rozdiely medzi nimi.

Plastové palubovky sú záležitosťou modernej doby

Plastové palubovky sú modernou alternatívou k palubovkám dreveným. Vzhľadovo sa im spoľahlivo vyrovnajú a naviac majú skvelé vlastnosti, ako je dlhá životnosť a vysoká odolnosť voči UV žiareniu a plesniam, vďaka ktorým sa stávajú stále obľúbenejším variantom obkladu. 

Vystavovali sme na Stavotechu v Olomouci - Stálo to za to

Minulý týždeň sme si vyskúšali niečo úplne nové - vystavovali sme na stavebnom veľtrhu Stavotech v Olomouci, ktorý prebehol od 5. do 7 novembra 2015.

Nová podoba plissé? Žalúzie!

Plissé, textília s umelo vytvorenými záhyby, bola predtým veľmi populárnym a exkluzívnym materiálom pre výrobu módnych odevov pre ženy, výrobu manžiet a podobne. Pozrite sa na plissé z iného uhlu pohľadu a dodajte svojmu domovu šmrnc!