zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Sú látkové rolety vhodné do pergoly?

Krásne slnečné dni sú v plnom prúde a my si ich užívame plnými dúškami. Cez víkend sú to tiež napríklad grilovačky a posedenie s priateľmi. Proste nás to ťahá sadnúť si na záhradu a užívať si tieto príjemné chvíľky. Slniečko máme radi, ale po celom dni strávenom na slnku začneme premýšľať, ako vybudované zázemie na záhrade v podobe pergoly zatieniť. Predsa len nie je príjemné, keď vám ostré slnečné lúče svietia do tváre v čase, keď jete. Alebo ostré slnko v podvečer, keď už si chcete len čítať a relaxovať.

Možno vás, rovnako ako veľa zákazníkov, napadne si na pergolu zaobstarať látkové rolety. Na výber sú látky mnohých vzorov a farieb a cena prívetivá. V túto chvíľu zákazníkov prerušíme a povieme im, že látkové rolety na pergolu neodporúčame.

Látkové rolety sú určené do interiéru, kde je sucho a látkam nehrozí premočenie alebo dlhodobé vystavenie vlhkosti. A že budete rolety mať stiahnuté len za pekného počasia a v daždi budú schované? Nápad je to dobrý, ale stále využitie látkových roliet v exteriéri neodporúčame. Látka v premenlivom prostredí zvlhne a môže splesnivieť alebo sa zvlniť.

Správnou voľbou pre tienenie pergol sú rolety screenové. Tieto rolety už sú určené do exteriéru a vplyvy počasia im nevadia. Screenové rolety spoľahlivo zabránia, aby vás ostré slnko obmedzovalo, pritom uvidíte von, a tak budete mať stále prehľad, čo sa na záhrade deje.

Tiež majú, na rozdiel od látkových roliet, bočné vedenie, takže držia na mieste a pri vetre sa nehojdajú. Avšak nezabudnite, že aj screenové rolety sú predovšetkým tieniaci prvok, a neslúžia ako ochrana proti vetru.

 

Ponuka screenových roliet

 

Počiatočná investícia je u screenových roliet vyššia, ale naozaj sa oplatí. Nakoniec vás to vyjde lacnejšie, než si každý rok kupovať nové látkové rolety

screenové rolety na pergolu

 


Sandra Heierhoff




Textil na terase: aká by mala byť látka pre markízu?

Či už máte k dispozícii balkón, terasu alebo rovno celú záhradu, vždy musíte myslieť nato ako do priestoru vhodne umiestniť vonkajší nábytok a ako zvoliť vonkajšie tienenie aby vám bolo príjemne.

Ako správne vybrať žalúzie?

Ľudia slovo žalúzie často používajú pre všetky produkty tieniacej techniky. Pokúsime sa Vám ľahko a prehľadne vysvetliť ako sa jednotlivé produkty volajú, aké sú ich hlavné výhody a kam sa najčastejši používajú.

Najväčší veľtrh žalúzií

Každé 3 roky sú sviatkom pre všetkých nadšencov v oblasti tieniacej techniky. Koná sa legendárny R+T v Štutgarte. V 10 obrovských pavilónoch je možné vidieť stovky najväčších výrobcov z celej Európy a najväčších hráčov z ostatných kontinentov.