zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Sú praktické i bezúdržbové. Bioklimatické hliníkové pergoly si rýchlo obľúbite

Ak chcete zatieniť vonkajšiu terasu, nemusíte automaticky siahať po drevenej pergole s polykarbonátovou strechou. Dnes sú stále obľúbenejšie pergoly z hliníka - najmä tie bioklimatické. Vydržia vám desiatky rokov, nevyžadujú žiadnu údržbu, a navyše sa oveľa lepšie odvetrávajú. Čítajte, aké všetky výhody bioklimatické pergoly majú.

Praktické odvetrávanie i osvetlenie

Drevená pergola so sklenenou alebo polykarbonátovou strechou má v lete jednu zásadnú nevýhodu - tesne pod strechou je obrovské teplo, často až o 10 °C viac než vonku. Celý priestor pergoly sa tak nepríjemne zahrieva a vy sa namiesto vytúženého relaxu len pečiete.

Bioklimatické pergoly oproti tomu kedykoľvek otvoríte a vyvetráte. Ich strechu totiž tvoria hliníkové otočné lamely - podobné tým, ktoré poznáte napríklad z vonkajších žalúzií. Keď je vám teplo, jednoducho lamely naklopíte a tým celý priestor otvoríte a ochladíte.

Zaujímavé je, že napríklad strechu bioklimatických pergol ARTOSI môžete ešte navyše rozdeliť na dve alebo tri časti, ktoré potom ovládate samostatne. To je skvelé napríklad pri grilovaní, kedy si časť strechy nad grilom otvoríte, aby ste vyvetrali dym, ale zvyšok terasy necháte zavretý, aby ste boli schovaní pred slnkom aj prípadným dažďom. Áno - s bioklimatickou pergolou môžete pokojne grilovať aj počas dažďa.

Podobne ako strechu si na zóny rozdelíte i osvetlenie z LED pásov. Keď na terase zostávate dlho do noci a deti už išli spať, jednoducho zhasnete rad svetiel blízko domu, aby ste nesvietili do okien, a necháte rozsvietený iba rad svetiel ďalej od domu.

Strechu bioklimatickej pergoly vďaka otočným lamelám kedykoľvek otvoríte alebo zatvoríte.

Pergola, o ktorú sa nemusíte starať

Ďalšia veľká výhoda hliníkovej pergoly? Je absolútne bezúdržbová. Kým drevo musíte pravidelne natierať a ošetrovať, hliník od vás nevyžaduje vôbec nič. Maximálne ho raz za čas očistíte handričkou s jarovou vodou, aby ste z neho dostali zaschnuté kvapky, peľ alebo prach.

Napriek všetkému hliníková pergola dlho vydrží, pravdepodobne dokonca ešte dlhšie ako pergola drevená. Jej životnosť budete počítať na desaťročia.

Zboku pridajte screenové rolety

Aby ste si pod bioklimatickou pergolou zaistili úplné súkromie, doplňte ju ešte o bočné screenové rolety. Tie vás ochránia pred slnkom, a navyše vďaka nim nie je do pergoly vidieť - zatiaľ čo vy dobre vidíte von.

Pozíciu screenových roliet si nastavujete sami, kedykoľvek ich teda úplne stiahnete, úplne vytiahnete alebo necháte čiastočne stiahnuté. Pokiaľ si k roletám zaobstaráte ešte veterné čidlo, potom sa screeny automaticky vytiahnu do boxu, keď začne fúkať prudký vietor. Vďaka tomu máte istotu, že sa ani v zlom počasí nepoškodia.

 


Petra Šenková




Vystavovali sme na Stavotechu v Olomouci - Stálo to za to

Minulý týždeň sme si vyskúšali niečo úplne nové - vystavovali sme na stavebnom veľtrhu Stavotech v Olomouci, ktorý prebehol od 5. do 7 novembra 2015.

Ako si vybrať horizontálne žalúzie?

Horizontálne žalúzie ideálne vyberajte podľa toho, aké máte okno. Plastové, drevené a hliníkové okná totiž majú svoj typický vzhľad - a nie každá žalúzia na nich vyzerá dobre.

Objednajte si pergolu teraz a majte ju na jar medzi prvými a ešte za tohtoročnú cenu

Chystáte sa na kúpu hliníkovej pergoly pre vaše vonkajšie posedenie? Nepremeškajte našu aktuálnu akciu. Vďaka nej si zaistíte tohtoročnú cenu a ešte budete mať pergolu budúci roku medzi prvými.

 

 

Štýly bývania - Provence a Vintage (2. diel)

V predchádzajúcom článku sme sa zamerali na štýl škandinávsky a minimalistický, dnes sa pozrieme na ďalšie dva výrazné štýly a tými sú Provence a Vintage. Aké sú ich znaky a aké tienenie k nim najlepšie sedí? Čítajte ďalej.