zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Sú predokenné rolety bezpečnostým prvkom?

Predokenné rolety sú klasický doplnok okien s veľa praktickými vlastnosťami. Ako je napr. K valitné tienenie, úspora energie, zvuková izolácia , ochrana súkromia a majetku, jednoduché ovládanie a montáž.

 


Ochrana a bezpečie

Poďme sa však bližšie pozrieť na ochrannú službu. Často sa o predokenných roletách rozpráva ako o bezpečnostnom prvku. Predokenné rolety sú vatšinou považované za pasívnu ochranu. V určitom ohľade mo žu rolety zvýšiť ochranu vášho majetku. Odradia nepozvaného hosta pred vniknutím do domu. Pre zlodeja je to prekážka, už len z toho dovodu, že pri vnikaní do domu narobí hluk a preto radšej pojde jednoduchšou cestou, cestou menšieho odporu a váš dom nenavštávi. Cennejšia je ich schopnosť ochrany súkromia a to predovšetkým pred pohľadmi susedov a okoloidúcich. Dávajú nám pocit bezpečia a ochrany. Aj vetranie oknami, ktoré sú nízko do ulice, je pri stiahnutých roletách vysoko komfortné, vďaka odvetrávajúcim otvorom v lamelách.

Rolety na elektriku nie sú len zbytočný luxus

To však neplatí o predokenných roletách pohánané motorom .Možu byt na vypínač alebo diaľkové ovládanie. Ochrana proti vlúpaniu je brzda, ktorá je súčasťou pohonu. V spojení s aretačnými závesmi účinne bráni násilnému nadvihnutiu predokenných roliet. Ak sú zamknuté alebo majú protizdvihové pružiny, náhodného zlodeja spoľahlivo odradia. Rolety s elektrickým pohonom možete naviac napojiť na centrálny systém. Pred odjazdom na dovolenku naprogramujete ich spúštanie a nikto nespozná, že nie ste doma.

Vyberte si predokenné rolety aj vy! Rolety sú skutočne výhodné. Vďaka úspore na energiách sa vám investície vrátia a ochránite svoj dom pred zlodejmi.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Pavel Hrdlička




Siete proti hmyzu, aké sú možnosti s prichádzajúcimi teplými dňami?

Jar ťuká na dvere a s tým aj teplejšie dni a častejšie vetranie našich domov, bytov a kancelárií. Okenné a dverové siete sa preto vyplatí kúpiť práve teraz.

Ako zatieniť francúzske okná?

Francúzske okná sú krásne, veľké a vďaka nim máme v dome veľa svetla a pocit väčšieho prepojenia s okolitým svetom. Niektorí ľudia však také šťastie na situovanie svojho domu nemajú a stretávajú sa tak s občasným nazeraním okoloidúcich ľudí po ulici. Pre takéto prípady máme veľa možností, ako francúzske okná zatieniť a môcť si užiť súkromie a pohodu sami alebo v rodinnom kruhu.

Centimetre alebo milimetre - tiež sa občas strácate?

Chystáte sa objednať nové tienenie, začínate s vymeriavaním rozmerov a zrazu stojíte s metrom v ruke a váhate, aký údaj vlastne zapísať do konfigurátora? Máte v tom tiež zmätok?