zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Sú predokenné rolety bezpečnostým prvkom?

Predokenné rolety sú klasický doplnok okien s veľa praktickými vlastnosťami. Ako je napr. K valitné tienenie, úspora energie, zvuková izolácia , ochrana súkromia a majetku, jednoduché ovládanie a montáž.

 


Ochrana a bezpečie

Poďme sa však bližšie pozrieť na ochrannú službu. Často sa o predokenných roletách rozpráva ako o bezpečnostnom prvku. Predokenné rolety sú vatšinou považované za pasívnu ochranu. V určitom ohľade mo žu rolety zvýšiť ochranu vášho majetku. Odradia nepozvaného hosta pred vniknutím do domu. Pre zlodeja je to prekážka, už len z toho dovodu, že pri vnikaní do domu narobí hluk a preto radšej pojde jednoduchšou cestou, cestou menšieho odporu a váš dom nenavštávi. Cennejšia je ich schopnosť ochrany súkromia a to predovšetkým pred pohľadmi susedov a okoloidúcich. Dávajú nám pocit bezpečia a ochrany. Aj vetranie oknami, ktoré sú nízko do ulice, je pri stiahnutých roletách vysoko komfortné, vďaka odvetrávajúcim otvorom v lamelách.

Rolety na elektriku nie sú len zbytočný luxus

To však neplatí o predokenných roletách pohánané motorom .Možu byt na vypínač alebo diaľkové ovládanie. Ochrana proti vlúpaniu je brzda, ktorá je súčasťou pohonu. V spojení s aretačnými závesmi účinne bráni násilnému nadvihnutiu predokenných roliet. Ak sú zamknuté alebo majú protizdvihové pružiny, náhodného zlodeja spoľahlivo odradia. Rolety s elektrickým pohonom možete naviac napojiť na centrálny systém. Pred odjazdom na dovolenku naprogramujete ich spúštanie a nikto nespozná, že nie ste doma.

Vyberte si predokenné rolety aj vy! Rolety sú skutočne výhodné. Vďaka úspore na energiách sa vám investície vrátia a ochránite svoj dom pred zlodejmi.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Pavel Hrdlička




Ako vyzerá správne zabalená zásielka? Diel druhý.

V minulom článku sme si pre predstavu ukázali, ako vyzerajú balíky s tovarom, ktorý si objednáte v eshope Labona. Budeme pokračovať v rovnakom duchu a ukážeme si ďalšie zásielky našich produktov. Tentoraz sa pozrieme bližšie na vnútorné látkové tienenie.

Plastové palubovky sú záležitosťou modernej doby

Plastové palubovky sú modernou alternatívou k palubovkám dreveným. Vzhľadovo sa im spoľahlivo vyrovnajú a naviac majú skvelé vlastnosti, ako je dlhá životnosť a vysoká odolnosť voči UV žiareniu a plesniam, vďaka ktorým sa stávajú stále obľúbenejším variantom obkladu. 

Tajomstvo zdravého home office? Dostatok svetla a správny výber farieb

Koronavírusová kríza poslala veľa Slovákov na povinný home office a niektorí si prácu z domova natoľko obľúbili, že v nej chcú pokračovať aj po skončení karantény. Aby ste sa ale na home office dlhodobo cítili dobre a podávali 100 % pracovné výkony, musíte pri zariaďovaní domáceho pracovného kútika dodržať pár základných pravidiel.
Čítajte akých.