zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Sú predokenné rolety bezpečnostým prvkom?

Predokenné rolety sú klasický doplnok okien s veľa praktickými vlastnosťami. Ako je napr. K valitné tienenie, úspora energie, zvuková izolácia , ochrana súkromia a majetku, jednoduché ovládanie a montáž.

 


Ochrana a bezpečie

Poďme sa však bližšie pozrieť na ochrannú službu. Často sa o predokenných roletách rozpráva ako o bezpečnostnom prvku. Predokenné rolety sú vatšinou považované za pasívnu ochranu. V určitom ohľade mo žu rolety zvýšiť ochranu vášho majetku. Odradia nepozvaného hosta pred vniknutím do domu. Pre zlodeja je to prekážka, už len z toho dovodu, že pri vnikaní do domu narobí hluk a preto radšej pojde jednoduchšou cestou, cestou menšieho odporu a váš dom nenavštávi. Cennejšia je ich schopnosť ochrany súkromia a to predovšetkým pred pohľadmi susedov a okoloidúcich. Dávajú nám pocit bezpečia a ochrany. Aj vetranie oknami, ktoré sú nízko do ulice, je pri stiahnutých roletách vysoko komfortné, vďaka odvetrávajúcim otvorom v lamelách.

Rolety na elektriku nie sú len zbytočný luxus

To však neplatí o predokenných roletách pohánané motorom .Možu byt na vypínač alebo diaľkové ovládanie. Ochrana proti vlúpaniu je brzda, ktorá je súčasťou pohonu. V spojení s aretačnými závesmi účinne bráni násilnému nadvihnutiu predokenných roliet. Ak sú zamknuté alebo majú protizdvihové pružiny, náhodného zlodeja spoľahlivo odradia. Rolety s elektrickým pohonom možete naviac napojiť na centrálny systém. Pred odjazdom na dovolenku naprogramujete ich spúštanie a nikto nespozná, že nie ste doma.

Vyberte si predokenné rolety aj vy! Rolety sú skutočne výhodné. Vďaka úspore na energiách sa vám investície vrátia a ochránite svoj dom pred zlodejmi.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Pavel Hrdlička




Ako jednoducho ušetríte na žalúziách? Zamerajte a namontujte si ich sami

V cene okenného tienenia je okrem materiálu zahrnutá tiež doprava, zameranie okna alebo montáž. Ak teda chcete na tienení ušetriť, bežte do e-shopu, kúpte si iba samotnú žalúziu či roletu a o zameranie a montáž sa postarajte sami. Vystačíte si so základným náradím, s dostupnými návodmi to zvládnete aj bez predchádzajúcich skúseností a ušetríte vďaka tomu od niekoľkých desiatok až po stovky eur.

 

 

Ako si vybrať správne žalúzie pre vaše okná?

Sedíte doma a premýšľate, aké tienenie by bolo pre váš domov vhodné? Pozrite sa na pár rád v našom sprievodcovi. Ľahšie sa potom rozhodnete pre správny typ.

Ako vymerať podomietkové purenitové boxy pre vonkajšie žalúzie?

Purenitové boxy sú nielen najideálnejší variant pre podomietkové vonkajšie žalúzie, ale aj jeden z najjednoduchších produktov na vymeranie. Vďaka jednoduchému vymeraniu sú vhodným produktom pre objednanie práve na e-shope.

Ako vybrať tieniacu techniku? 3. diel

V poslednom diele "Ako vybrať tieniacu techniku?" sa bližšie zameriame na techniku exteriérovú. Vonkajšia tieniaca technika ponúka mnoho benefitov, ktoré vnútorné tienenie ponúkať nemôže.