zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Sú predokenné rolety bezpečnostým prvkom?

Predokenné rolety sú klasický doplnok okien s veľa praktickými vlastnosťami. Ako je napr. K valitné tienenie, úspora energie, zvuková izolácia , ochrana súkromia a majetku, jednoduché ovládanie a montáž.

 


Ochrana a bezpečie

Poďme sa však bližšie pozrieť na ochrannú službu. Často sa o predokenných roletách rozpráva ako o bezpečnostnom prvku. Predokenné rolety sú vatšinou považované za pasívnu ochranu. V určitom ohľade mo žu rolety zvýšiť ochranu vášho majetku. Odradia nepozvaného hosta pred vniknutím do domu. Pre zlodeja je to prekážka, už len z toho dovodu, že pri vnikaní do domu narobí hluk a preto radšej pojde jednoduchšou cestou, cestou menšieho odporu a váš dom nenavštávi. Cennejšia je ich schopnosť ochrany súkromia a to predovšetkým pred pohľadmi susedov a okoloidúcich. Dávajú nám pocit bezpečia a ochrany. Aj vetranie oknami, ktoré sú nízko do ulice, je pri stiahnutých roletách vysoko komfortné, vďaka odvetrávajúcim otvorom v lamelách.

Rolety na elektriku nie sú len zbytočný luxus

To však neplatí o predokenných roletách pohánané motorom .Možu byt na vypínač alebo diaľkové ovládanie. Ochrana proti vlúpaniu je brzda, ktorá je súčasťou pohonu. V spojení s aretačnými závesmi účinne bráni násilnému nadvihnutiu predokenných roliet. Ak sú zamknuté alebo majú protizdvihové pružiny, náhodného zlodeja spoľahlivo odradia. Rolety s elektrickým pohonom možete naviac napojiť na centrálny systém. Pred odjazdom na dovolenku naprogramujete ich spúštanie a nikto nespozná, že nie ste doma.

Vyberte si predokenné rolety aj vy! Rolety sú skutočne výhodné. Vďaka úspore na energiách sa vám investície vrátia a ochránite svoj dom pred zlodejmi.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Pavel Hrdlička




Inteligentné tieniace systémy: budúcnosť domácej automatizácie

V dnešnej dobe, keď technológia neustále napreduje, sa inteligentné tienenie systémov stáva neoddeliteľnou súčasťou konceptu smart domovov. Produkty od popredného výrobcu Somfy, lídra v oblasti automatizovaných riešení pre domácnosti, znamenajú pre inteligentné tienenie systémov obrovský krok vpred. Sú synonymom pre inováciu a komfort, ktoré transformujú každodenný život.

Betónové bloky vs. hliníkové konštrukcie pre fotovoltické panely na plochej streche

Výber správnej konštrukcie pre inštaláciu fotovoltaických panelov na plochú strechu je kľúčovým faktorom pri využívaní solárnej energie. Medzi dvoma spomenutými typmi konštrukcií - betónovými ENBRA blokmi a hliníkovými konštrukciami, existujú významné rozdiely. V tomto článku sa zameriame na výhody betónových blokov.

Siete proti hmyzu

Siete proti hmyzu sú jedným z dvoch spôsobov ako zabrániť vniknutiu hmyzu do domu. Druhým spôsobom je použitie chemických repelentov. Poďme si o sieťach proti hmyzu niečo povedať.

Ako opraviť sieťovinu u sietí proti hmyzu?

Máte doma okennú sieť alebo dvernú sieť proti hmyzu, ktorá je v dobrom stave , bez korózie, ale pretrhla alebo poškodila sa vám sieťovina? Nemusíte kupovať hneď novú sieť. S trochou šikovnosti zvládnete sieťovinu vymeniť sami. Poradíme vám ako na to.