zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Sú vhodné žalúzie do vlhkého prostredia?

Snáď v každom dome či byte sa rieši táto otázka. V kúpeľni, v práčovni či pri bazéne. V týchto miestnostiach je nesmierné vlhko. Normálne žalúzie počas 3-6 rokov skorodujú.

V čom je rozdiel?

Ak vyberáte žalúzie do vlhkého prostredia, je dobré dbať na to, aby celá žalúzie bola z hliníka. U väčšiny štandardných typov žalúzií sú z hliníka len lamely. Zvyšné časti žalúzie sú však pozinkované. Odporúčame teda celo-hliníkovú žalúziu. Jedná sa o dizajn žalúzie HIT I s celohliníkovou úpravou do vlhkého prostredia.

Na čo si dať pozor?

Príplatok za jeden kus žalúzie je 480 Sk. Väčšinou do domu či bytu sú potrebné jednotky kusov týchto špeciálnych žalúzií. Takže navýšeniu ceny sa nemusíte obávať. V prípade, že preferujete horizontálne žalúzie HIT II, počítajte s drobným rozdielom dizajnu medzi týmito žalúziami. Nie je však väčšinou problém mať v kúpeľni odlišný profil žalúzie než vo zvyšku domu.

Ako na to?

Pre výber žalúzie do vlhkého prostredia je potrebné v našom výbere zvoliť horizontálne žalúzie HIT I a vo výbere špecifikácie zatrhnúť ikonku:

Žalúzie do vlhkého prostredia



 

 

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Pavel Hrdlička




Aké spôsoby ovládania vonkajších žalúzií sú možné?

Ak ste sa rozhodli pre obstaranie vonkajších žalúzií na váš dom či byt, potom na vás okrem výberu tvaru lamiel, farby žalúzie a doplnkov čaká ešte jedna veľmi ťažká voľba. A tou je vybrať ovládanie. Poďme si preto popísať možnosti, ktoré sa pri žalúziách ponúkajú.

Ako vybrať tieniacu techniku? 1. diel

Mnoho z nás pocíti s prvými jarnými lúčami slnka potrebu zaobstarať si tienenie. Nie vždy však býva výber dostatočne premyslený a my sme potom z fungovania tieniacej techniky skôr v rozpakoch. Poďme si povedať, ako postupovať, aby sme nespokojnosti predišli.

Purenitové boxy - najideálnejší variant pre podomietkové prevedenie vonkajších žalúzií

Najideálnejšou možnosťou pre podomietkové prevedenie vonkajších žalúzií je montáž do podomietkových purenitových boxov. Vďaka použitému materiálu purenitu a PIR izolácie sú vhodným riešením aj pre pasívne domy.

Sú vonkajšie žalúzie dostatočne odolné proti poveternostným vplyvom?

Všetky časti vonkajších žalúzií sú vyrobené z materiálov určených do vonkajších podmienok. Jednotlivé komponenty sú testované na extrémne poveternostné vplyvy.