zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Sú vonkajšie žalúzie dostatočne odolné proti poveternostným vplyvom?

Všetky časti vonkajších žalúzií sú vyrobené z materiálov určených do vonkajších podmienok. Jednotlivé komponenty sú testované na extrémné poveternostné vplyvy. Lamely sú vyrobené z hliníkovej zliatiny. Ich povrch je lakovaný v špeciálnej lakovni u nášho dodávateľa. Ostatné časti vonkajších žalúzií, ako sú napríklad plechové profily, sú pozinkované alebo vyrobené z hliníka. Rebríčky a textilné pásky sú vyrábané z vysoko odolných textilných materiálov testovaných na exteriérové použitie. Ich atesty prebiehajú v podmienkach -50 až + 65 ° C.

Žalúzie je navyše možné opatriť snímačmi, ktoré v prípade nepriaznivých poveternostných podmienok zabezpečujú vytiahnutie žalúzie, a tak zabránia poškodeniu lamiel, napr. silným vetrom (80-90km / h). Tieto snímače sa odporúčajú do extrémnych podmienok väčšinou u vysokých administratívnych budov na poschodia 10+.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Pavel Hrdlička




Typy screenových roliet

Ponuka screenových roliet je dnes už pomerne obsiahla, ale kto sa v tom má vyznať? Preto sa v dnešnom článku pozrieme na výhody vonkajších screenových roliet, ich druhy a rozdiely medzi nimi.

Ako správne zvoliť látku na zatienenie?

Chystáte sa na kúpu látkového tienenia a tápate pri nahliadnutí do vzorkovníka? Ktorú látku vybrať a na aké hodnoty sa pozerať, aby ste neboli potom nepríjemne prekvapení a miesto zatemňujúcej rolety nemali doma iba tieniacu? Viac informácií k správnemu výberu látky nájdete v tomto článku.

Vonkajšie žalúzie pre portály HS a rohové okenné zostavy

Aké sú výhody tienenia pre tieto prípady a na čo si vyplatí myslieť? Prečítajte si krátky článok venovaný práve téme sestav vonkajších žalúzií pre vstupné portály a rohové okná. Nájdete tu všetko podstatné i návod, ako jednoducho sestavu vymeriat.

Ako sa čistia lamely vertikálnych žalúzií?

Častá otázka všetkých zákazníkov, ktorí si objednávajú vertikálne žalúzie: Ako mám čistiť lamely vertikálnych žalúzií?