zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Sú vonkajšie žalúzie dostatočne odolné proti poveternostným vplyvom?

Všetky časti vonkajších žalúzií sú vyrobené z materiálov určených do vonkajších podmienok. Jednotlivé komponenty sú testované na extrémné poveternostné vplyvy. Lamely sú vyrobené z hliníkovej zliatiny. Ich povrch je lakovaný v špeciálnej lakovni u nášho dodávateľa. Ostatné časti vonkajších žalúzií, ako sú napríklad plechové profily, sú pozinkované alebo vyrobené z hliníka. Rebríčky a textilné pásky sú vyrábané z vysoko odolných textilných materiálov testovaných na exteriérové použitie. Ich atesty prebiehajú v podmienkach -50 až + 65 ° C.

Žalúzie je navyše možné opatriť snímačmi, ktoré v prípade nepriaznivých poveternostných podmienok zabezpečujú vytiahnutie žalúzie, a tak zabránia poškodeniu lamiel, napr. silným vetrom (80-90km / h). Tieto snímače sa odporúčajú do extrémnych podmienok väčšinou u vysokých administratívnych budov na poschodia 10+.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Pavel Hrdlička




Tepelná stabilita budov - tieniaca technika (2. diel)

A máme tu ďalší diel zo série článkov od pána inžiniera architekta Petra Brandejského. V tejto časti preberieme štandardy bývania, možnosti pre zlepšenie tepelnej stability a ďalšie. Tak sa pustite do čítania...

 

 

Ako vybrať markízu?

Keď sa tešíte na odpočinok na terase a miesto toho vás trápi ostré, pálivé slnečné lúče, určite vás napadne rovnaká otázka, ktorá napadla mňa. Kde vziať tieň? Čo tak vyskúšať markízu? Ale ako ju vybrať, aby splnila moje požiadavky? Aby poskytovala dostatok tieňu, ľahko sa udržovala, ale taktiež, aby látka pri menšom daždi ihneď nepresiakla a ja nemusela s deťmi utekať do domu?

Ako vymerať podomietkové purenitové boxy pre vonkajšie žalúzie?

Purenitové boxy sú nielen najideálnejší variant pre podomietkové vonkajšie žalúzie, ale aj jeden z najjednoduchších produktov na vymeranie. Vďaka jednoduchému vymeraniu sú vhodným produktom pre objednanie práve na e-shope.

Screenové rolety - zatienenie na balkón i pergolu

Radi odpočívate vonku na čerstvom vzduchu a tým najlepším miestom pre tento odpočinok je pre vás balkón alebo napríklad záhradná pergola? Potom tu pre vás máme skvelý tip na zatienenie a prípadne i odclonenie od vetra - screenové rolety.