zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Sú vonkajšie žalúzie dostatočne odolné proti poveternostným vplyvom?

Všetky časti vonkajších žalúzií sú vyrobené z materiálov určených do vonkajších podmienok. Jednotlivé komponenty sú testované na extrémné poveternostné vplyvy. Lamely sú vyrobené z hliníkovej zliatiny. Ich povrch je lakovaný v špeciálnej lakovni u nášho dodávateľa. Ostatné časti vonkajších žalúzií, ako sú napríklad plechové profily, sú pozinkované alebo vyrobené z hliníka. Rebríčky a textilné pásky sú vyrábané z vysoko odolných textilných materiálov testovaných na exteriérové použitie. Ich atesty prebiehajú v podmienkach -50 až + 65 ° C.

Žalúzie je navyše možné opatriť snímačmi, ktoré v prípade nepriaznivých poveternostných podmienok zabezpečujú vytiahnutie žalúzie, a tak zabránia poškodeniu lamiel, napr. silným vetrom (80-90km / h). Tieto snímače sa odporúčajú do extrémnych podmienok väčšinou u vysokých administratívnych budov na poschodia 10+.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Pavel Hrdlička




Aké sú hlavné rozdiely pergoly ARTOSI v porovnaní s konkurenčnými bioklimatickými pergolami?

Počas minulého roka sme mali možnosť zúčastniť sa na 3 veľkých veľtrhoch a tak si prejsť viac konkurenčných pergol. Článok nemá slúžiť na hanobenie cudzích produktov, ale na zdôraznenie výhod a kladv pergoly ARTOSI. Ak sa chystáte na kúpu bioklimatickej pergoly na vašu terasu a plánujete si prejsť viac predajcov, zamerajte sa na nasledujúce body. 

Ako na zatienenie podkrovia?

Prázdne podkrovné priestory majú svoje čaro a atmosféru, ktorá priamo nabáda k vytvoreniu originálnej súčasti bývania. Väčšinou sú atypické a všetko vybavenie je potreba premyslieť tak, aby do interiéru sedelo. Zatienenie strešných okien je na pôde nielen nutnosťou, ale aj krásnym doplnkom, ktorý zladí dizajn celej izby.

Čistenie látkových roliet: Vaše rolety budú zase ako nové

Zaobstarali ste si domov látkovú roletu a tušíte, že je potrebné sa o ňu raz za čas postarať, aby vám dlhšie vydržala a stále vyzerala ako pri kúpe. Je to tak. Aj o látkovú roletu je potreba sa starať, aj keď vás upokojíme, nemusí to byť veľmi často a rozhodne to nie je nijako náročné.

Tepelná stabilita budov - tieniaca technika (2. diel)

A máme tu ďalší diel zo série článkov od pána inžiniera architekta Petra Brandejského. V tejto časti preberieme štandardy bývania, možnosti pre zlepšenie tepelnej stability a ďalšie. Tak sa pustite do čítania...