zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Textil na terase: aká by mala byť látka pre markízu?

Či už máte k dispozícii balkón, terasu alebo rovno celú záhradu, vždy musíte myslieť nato ako do priestoru vhodne umiestniť vonkajší nábytok a ako zvoliť vonkajšie tienenie aby vám bolo príjemne.

Balkóny, terasy či záhradky sú miesta odpočinku, posedenie s priateľmi alebo len tak prežiť príjemné chvíle napr. s knižkou. K tomu aby sme sa cítili dobre, pomáha vhodne zvolený záhradný nábytok a tienenie, ktoré nás ochráni pred ostrými slnečnými lúčmi. Skvelou voľbou je markíza, ktorá doladí exteriér a vytvorí príjemný tieň.

Ak je tienenie s nábytkom vhodne zladené, je samo o sebe hlavne dekoráciou. Výber farieb záleží hlavne na vašom vkuse a na farebnom prevedení vášho domu alebo bytu. Pri zaujímavom prepojení zväčšíme svoju obývačku alebo kuchyňu. Čo viac si priať?

 

Ponuka markíz

 

Čo by mala markíza byť schopná urobiť?

Kvalitné markízy chránia pred slnečným žiarením, znižujú teplotu, poradia si s miernym dažďom a udržia si stálosť farby. Aby zvládlo splniť tieto úlohy, je potrebné vybrať látku so špeciálnou úpravou. Tieto vlastnosti majú markízove látky DICKSON.

Čo je ich prioritou? 

  • použité vlákno  SUNACRYL  a technológia farbenia látok v hmote zaručuje farebnú stálosť
  • povrchová úprava CLEANGARD  chráni látku proti vode, špine a plesni
  • chráni pred UV žiarením, index UPF = % pohltenie UV žiarenie

UPF 50+ = 100% UV filter, UPF 30+= 95% UV filter, UPF 12+= 90% UV filter

  • znižujú teplotu, solárny faktor  Sf = tepelná priepustnosť v %

Sf < 0.1 = menej než 10%,  0.1 < Sf < 0.2 = 10% až 20%,  0.2 < Sf < 0.3= 20% až 30% 

  • ovplyvňuje množstvo svetla prechádzajúc skrz látku, Tv = svetelná priepustnosť v %

Tv < 10%, 10% < Tv < 20%,  Tv > 20%  

  • nie sú toxické, sú zdravotne nezávadné a ohľaduplné k životnému prostrediu

látka na markízufarba látky na markízu

Ako životnosť látky predĺžiť na čo najdlhšiu dobu?

Markízu pri veľkom vetre a búrke vždy zaťahujte aby sa nezničila. Dôležité je taktiež správne ukotvenie. Ak markíza navlhne, otvorte ju a nechte ju presušiť, čím sa vyhnete vzniku plesne z nečistôt, ktoré na látke zostali.

Sklon markízy by mal byť minimálne 15 stupňov, čim zaistíte odtok vody pri miernom daždi a zabránite vzniku vreciek plných vody, ktoré by látku mohli pretrhnúť. Markízy na terasu proste patria. Pri výbere neriešte len farbu markízovej látky, ale aj jej vlastnosti, tak aby vám posedenie na čerstvom vzduchu čo najviac spríjemnila.

nepremokavá látka na markízu

Mohlo by vás tiež zaujímať:



Vonkajšie žalúzie: Ako udržiavať a čistiť vonkajšie žalúzie?

Vonkajšie žalúzie sú vhodné nielen pre moderné domy i byty. Ako však dosiahnuť, aby boli krásne a funkčné aj po niekoľkých rokoch používania? Dodržiavaním postupov predĺžite životnosť vonkajších žalúzií

Prečo ľudia objednávajú tieniacu techniku? 2. diel Vonkajšie žalúzie

Veľké presklené plochy a francúzske okná sú v poslednej dobe populárny variant pri stavbe rodinných aj komerčných stavieb. S týmto trendom rastie taktiež dopyt po vhodnom zatienení týchto plôch, ktoré by zároveň zabránilo prehrievaniu interiéru v lete a úniku tepla v zimnom období. A práve tieto vlastnosti má vonkajšia tieniaca technika.

Novinka v našej ponuke - sekcionálne garážové brány na mieru

Je tu chladnejšie počasie a s ním zazimovávanie rozostavaných domov, chát a chalúp. Často je s tým spojená aj potreba uzavretia do teraz otvorených garáží a vjazdov a premŕzanie miestností vďaka starým netesniacim bránam. Poďte to zavčas vyriešiť – máme na to liek.

 

 

Ako vybrať žalúzie?

Keď padne slovo žalúzie, každý si väčšinou vybaví tienenie na okne. Keď ale príde na vec a je potrebné sa rozhodnúť, aké žalúzie zaobstarať domov, nie je výber už taký jasný. Preto sme pre vás pripravili článok, v ktorom popíšeme 3 základné druhy žalúzií.