zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Tienenie má vplyv na kvalitu spánku. Aké zvoliť?

Určite už ste počuli, aké podmienky sú pre spánok najlepšie. Medzi tie hlavné patria dostatok tmy, premeraná teplota a taktiež kľud. Ak všetky tieto podmienky splníme, čaká nás plnohodnotný spánok a ráno sa prebudíme zdravý a plní energie.

Jak si zaistiť dostatok tmy?

Najlepším riešením sú pred okenné rolety alebo vonkajšie žalúzie. Tento typ tieniacej techniky vám zaistí spánok bez svetelného smogu, v lete zabráni preniknutiu tepla do domu a taktiež zmierni hluk idúci z ulice.

Zvoliť môžete taktiež horizontálne žalúzie. Pre maximálne zatienenie odporúčame priplatiť si 10% z ceny a zakúpiť si žalúzie v celotieniacom prevedení. Celotieniaci systém žalúzií obsahuje viac lamiel, čim sa navzájom prekrývajú otvory, ktorými prechádza páska a vodiaci silon. Vďaka tomu nedochádza k preniku svetla otvormi.

Ako sa chrániť pred svetlom, keď máte spálňu v podkroví?

Kto má spálňu v podkroví, určite vie, ako dokáže mesačný svit znepríjemniť spánok. Ak sa vás tento problém týka, najlepším riešením je zakúpenie roletky do strešných okien. Ak je vaše strešné okno od známeho výrobcu a má na rámu štítok s označením modelu, bude objednávka veľmi jednoduchá. Ak tento štítok nemá, musíte si najprv okno vymerať. Potrebné návody nájdete priamo v produkte.

Tienenie vám ozdobí bývanie, je funkčné a naviac napomáha ku kvalitnému spánku.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Sandra Heierhoff




Jarná starostlivosť o exteriérovú tieniacu techniku

S končiacim studeným počasím nastáva čas pravidelného jarného upratovania, ku ktorému neodmysliteľne patrí aj upratovanie záhrady a okolia domu. A pretože je jar svojimi teplotami ideálnym obdobím pre umývanie okien, mali by sme sa spolu s nimi zamerať i na čistenie a pravidelnú údržbu tieniacej techniky. V dnešnom článku sa zameriame na starostlivosť o exteriérovú tieniacu techniku a siete proti hmyzu.

Aká je najjednoduchšia a najlacnejšia varianta plastového plotu?

Súkromie, pocit bezpečia, ale i okrasný prvok - všetky tieto funkcie môže spĺňať vhodne zvolený plot. Premýšľate aký typ vybrať? Potom nezabudnite tiež na ďalšie dôležité vlastnosti, ako je napríklad jeho odolnosť a nenáročnosť údržby.

Čistenie látkových roliet: Vaše rolety budú zase ako nové

Zaobstarali ste si domov látkovú roletu a tušíte, že je potrebné sa o ňu raz za čas postarať, aby vám dlhšie vydržala a stále vyzerala ako pri kúpe. Je to tak. Aj o látkovú roletu je potreba sa starať, aj keď vás upokojíme, nemusí to byť veľmi často a rozhodne to nie je nijako náročné.

Jak dostáť prírodu do interiéru? Vsaďte na drevené žalúzie

Pri výbere žalúzií do interiéru musíte myslieť nie len na farbu a vzor, ale taktiež na celkovú atmosféru, ktorú chcete pomocou tienenia vytvoriť. Trefou do čierneho sú drevené žalúzie, ktoré spoľahlivo privedú prírodu do vášho interiéru a dodajú mu príjemnú, domácu atmosféru.