zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Trend, ktorý sa stále vracia? Okenné látkové rolety!

Okenné látkové rolety

Látkové rolety sú trendom, ktorý z našich okien hneď tak nevymizne. A dôvod je jasný, látkové rolety sú veľmi praktické, cenovo dostupné, môžeme si vybrať ľubovoľný dizajn a doladiť tak interiér do posledného detailu.

Látkové rolety poskytujú skvelé tienenie a tiež zaujímavý dizajn. Vďaka širokej palete farieb a vzorov sa dajú vybrať tak, aby dokonale ladili k interiéru, a zároveň nie je problém jednotlivé látky kombinovať. Aké sú možnosti?

Kombinácia látiek

Pre zákazníka, ktorý si prial, aby tienenie do okien rodinného domu bolo jednoduché, voľne visiace a ľahko udržiavateľné, predstavovali okenné retiazkové látkové rolety skvelú voľbu. Jeho ďalšou podmienkou bolo, aby jedna z látiek bola záclonovina a druhá aby večer zatemnila. Na výsledok sa môžete pozrieť na fotografii nižšie.

                                                                                                                                                                                                       

Rolety DEŇ / NOC

Niektorým zákazníkom vyhovujú skôr než klasické látkové rolety tzv. žalúzie deň / noc. Hovorí sa im síce žalúzie, pretože tak pôsobí ich dizajn, ale pri montáži a následnej údržbe uvidíte, že fungujú rovnako ako rolety. Vďaka priepustným a nepriepustným látkam možno jednoducho regulovať svetlosť v miestnosti pokojne aj na úplnú tmu - jednoduchým ovládaním pomocou retiazky. Stačí si len vybrať látku a potom už si len užívať to najlepšie z kombinácie roliet a žalúzií.

 

 

Jednoduchá montáž

Látkové rolety na retiazku majú skvelé funkčné vlastností a tiež sa veľmi ľahko vymeriavajú a montujú. Môžete si ich preto namontovať sami a výrazne tak ušetriť. Montáž síce vyžaduje trochu zručnosti, trpezlivosti a náradie, ale dá sa zvládnuť bez problému.


Látkové rolety možno montovať na strop, do priestoru medzi okna, alebo priamo na okná - navíjací mechanizmus môžete ukryť do bežnej garniže alebo zavesiť na strop.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Petra Šenková




Ako postaviť bioklimatickú pergolu: sprievodca krok za krokom pre nadšencov DIY

Bioklimatické pergoly sa stali symbolom moderného a udržateľného vonkajšieho priestoru, ktorý dokáže ponúknuť nielen útočisko pred slnkom, ale aj príjemné miesto pre odpočinok v tieni. Pre tých z vás, ktorí preferujú kvalitné a dlhodobo udržateľné riešenia, prinášame sprievodcu stavbou bioklimatickej pergoly z hliníka, ktorá je súčasťou našej ponuky.

Najväčší veľtrh žalúzií

Každé 3 roky sú sviatkom pre všetkých nadšencov v oblasti tieniacej techniky. Koná sa legendárny R+T v Štutgarte. V 10 obrovských pavilónoch je možné vidieť stovky najväčších výrobcov z celej Európy a najväčších hráčov z ostatných kontinentov.

Aké vonkajšie rolety si mám vybrať? Plastové alebo hliníkové?

Iste si túto otázku pri výbere vonkajších (predokenných) roliet tiež pokladáte. Poďme sa spoločne pozrieť, aké sú rozdiely medzi plastovými a hliníkovými roletami.

Plastové palubovky: Aké zvoliť?

Plastové palubovky sú trendom, ktorý vzrastá na obľube a vytláča palubovky drevené. Dôvod je jasný, ľahko sa montujú, môžete si vybrať zo širokej ponuky farebných odtieňov a sú prakticky bezúdržbové.