zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Užívajte si doma pohodu bez nepozvaných hostí

Ležíte na gauči, otvárate obľúbený časopis alebo napínavú knižku, vedľa seba osviežujúci drink. Tešíte sa na relax, ale zrazu okolo vás začne poletovať mucha a nie a nie zmiznúť a dať vám pokoj. Poznáte to? Alebo napríklad v noci, keď si po náročnom dni ľahnete do postele a konečne začnete zaspávať, ozve sa otravné bzučanie s predzvesťou mnohých svrbiacich vyrážok.

Ako vyzrieť na nepozvaných hostí v domácnosti a pritom sa nepotiť v nevetraných miestnostiach? Jedným z variantov je napríklad klimatizácia, ale nie všade je možná inštalácia a cenovo sa dostávame väčšinou k sumám v stovkách eur. Je tu ale lacnejšie riešenie - siete proti hmyzu. V našej ponuke máme niekoľko druhov sietí, tak sa na ne poďme pozrieť.

Okenná sieť typ C - C1 a C2

Ideálna voľba pre novšie typy okien, okná atypických tvarov a okná bez odkvapnice. Tieto dva varianty sietí sa od seba odlišujú tvarom hliníkového rámu. Okenná sieť C1 má rám hranatý, sieť C2 ho má zaoblený. Farbu rámu si môžete vybrať z niekoľkých farieb a imitácií dreva, farbu siete z dvoch farieb. Siete sú veľmi jednoduché na montáž - ich inštaláciu zvládnete do pár minút. Stačí sieť nasadiť na okno z vonkajšej strany a otočiť niekoľkými klipmi. Vďaka tomu je rýchla aj ich demontáž.

Okenní síť C1Okenní síť C2

 

Rolovacia sieť F10

Pokiaľ máte napríklad dvojkrídlové okno, alebo potrebujete trebárs zalievať kvety na vonkajšom parapete, je rolovacia sieť skvelým variantom. Sieť môžete vyrolovať a zastaviť kdekoľvek v horizontálnej polohe. Farbu hliníkového rámu si vyberáte vo farbe RAL. Montáž vyžaduje menší zásah do okenného rámu alebo do ostenia.

Dverová sieť H1

Ak často vetráte na balkóne, alebo využívate dvere trebárs k východu na záhradu či terasu, potom je skvelým riešením dverná sieť H1. Sieť sa montuje na rám dverí a doviera sa sama k magnetu, takže sa vám nebude stávať, že zostane otvorená dokorán. Farbu hliníkového rámu si môžete zvoliť opäť v niekoľkých farbách aj v imitácii dreva.

 

Plisované siete - PS1 a PS2

Jedná sa o siete s vertikálnym otváraním. Veľké plus pri týchto sieťach je ich nízky spodný profil, vďaka ktorému sú vhodné do priestorov, kde sa často pohybujú deti, hendikepovaní alebo staršie osoby. Na výber máte z viacerých farieb aj z imitácií dreva. Montáž je možná na rám alebo do ostenia.


Petra Šenková




Aké spôsoby ovládania vonkajších žalúzií sú možné?

Ak ste sa rozhodli pre obstaranie vonkajších žalúzií na váš dom či byt, potom na vás okrem výberu tvaru lamiel, farby žalúzie a doplnkov čaká ešte jedna veľmi ťažká voľba. A tou je vybrať ovládanie. Poďme si preto popísať možnosti, ktoré sa pri žalúziách ponúkajú.

Vonkajšie žalúzie: perfektný izolant tepla i zvuku

Dříve jsme je vídali jen na oknech kanceláří nebo skladů, dnes už se objevují taky na rodinných domech. A není divu. Venkovní žaluzie vám díky svým skvělým izolačním vlastnostem ušetří kupu peněz...

Najväčší veľtrh žalúzií

Každé 3 roky sú sviatkom pre všetkých nadšencov v oblasti tieniacej techniky. Koná sa legendárny R+T v Štutgarte. V 10 obrovských pavilónoch je možné vidieť stovky najväčších výrobcov z celej Európy a najväčších hráčov z ostatných kontinentov.

Vonkajšie tienenie pre strešné okná

Novinka od značky ISOTRA, roleta Screen SKY, kombinuje to najlepšie z vonkajšej tieniacej techniky a screenových roliet. Pomáha regulovať slnečné lúče, zabraňuje prehrievaniu a chráni taktiež pred hlukom. Poďme sa na nich podívať podrobnejšie.