zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Vertikálne žalúzie nahradia záclony aj predelia miestnosť, navyše sú nenáročné na údržbu

Dobre vyzerajú, ľahko sa udržujú, perfektne zatienia aj veľké presklené plochy a nahradia nemoderné záclony a závesy. Vertikálne žalúzie ste predtým mohli vídať výhradne v kanceláriách, dnes už majú svoje miesto aj v rodinných domoch alebo bytoch. Čítajte, v čom sú ich najväčšie výhody - a prečo by ste nad nimi pri kúpe nového tienenia rozhodne mali uvažovať.

Náhrada záclon, závesov aj priečky

Téma záclon a závesov rozdeľuje milovníkov bytového dizajnu na dva tábory. Jedni tvrdia, že záclony a závesy už dávno vyšli z módy a do dnešných domácností nepatria, druhí hlásajú opak. Ak ste skôr proti záclonám, ale zároveň doma nechcete holé okná, vertikálne žalúzie sú pre vás zaujímavou alternatívou.

Vertikálne žalúzie totiž zaobstaráte v niekoľkých kategóriách látok - tie s nízkou gramážou prepúšťajú viac svetla a sú tak ideálnou náhradou práve za závesy a záclony, tie s vysokou gramážou silne zatemňujú a nahradia tak klasické okenné (horizontálne) žalúzie. Vertikálne žalúzie ale pokojne nainštalujete aj do priestoru a elegantne nimi predelíte miestnosť, čo sa hodí, keď chcete napríklad oddeliť svoje pracovné miesto od zvyšku miestnosti, alebo si vytvoriť svoj súkromný kútik.

Vertikálnymi žalúziami elegantne zatienite tiež presklené steny v interiéri alebo zimné záhrady. Pretože majú široké lamely (štandardne 89 alebo 127 mm), hodia sa k zatieneniu i veľkých presklených plôch.

Vertikálnymi žalúziami jednoducho nahradíte moderné záclony a závesy

Stačí prachovka a jarová voda

Vertikálne žalúzie vás potešia aj svojou nenáročnosťou na údržbu. Ani zďaleka sa v nich nedrží prach toľko ako v záclonách alebo závesoch a pretože navyše visia v priestore, netvorí za nimi pleseň.

Lamely pri každom väčšom upratovaní domácnosti len utrite prachovkou a očistite vlhkou handrou s jarovou vodou. Pretože sú lamely široké, máte s nimi pri umývaní oveľa menej práce ako napríklad s horizontálnymi žalúziami s užšími lamelami, kde musíte omývať jednu lamelu po druhej.

Ak si chcete prácu ešte viac uľahčiť, môžete textilné lamely niektorých vertikálnych žalúzií vycvaknúť z vodiacej lišty a vyprať v práčke. Vždy sa ale držte pokynov výrobcu, aby ste lamely praním nepoškodili.

Kotvenie do steny aj do stropu

Inštalácia vertikálnych žalúzií je navyše extrémne jednoduchá a zvládnete ju aj svojpomocne. Kotviť ich môžete do steny aj do stropu, sťahovať lamely doľava, doprava i do stredu (tzv. do opony) a ovládanie umiestnite na ľavú či na pravú stranu podľa potreby.

Obrovskou výhodou vertikálnych žalúzií je tiež jednoduchá opraviteľnosť. Ak sa vám niektorá z lamiel poškodí, jednoducho ju vycvaknete z vodiacej lišty a zaobstaráte si novú. Vďaka tomu vám žalúzie vydržia dlhé roky.


Petra Šenková




PS2 - čo sa skrýva za touto skratkou? Skvelý pomocník v ochrane proti hmyzu!

Ako si zaistiť doma kľud a nemusieť pritom mať neustále zatvorené dvere a okná? Ideálnou voľbou pre ochranu proti hmyzu na veľké okná a posuvné dvere sú jednoznačne plisované siete.

 

Kvalitné žalúzie a rolety vnesú do kancelárií komfort a pohodu

Pripravte nielen pre seba, ale aj pre svojich zamestnancov príjemné prostredie, ktoré na ne bude mať pozitívny vplyv a zdvihne ich kreativitu pomocou novej tieniacej techniky.

Ako si vybrať vertikálne žalúzie?

Vertikálne žalúzie majú využitie predovšetkým pre väčšie plochy. Je to dané možnosťou použitia až do šírky 5,9 m a maximálnej plochy 12,5m2. Dnes už neplatí, že sa používajú len do kancelárií.

Vonkajšie žalúzie: perfektný izolant tepla i zvuku

Dříve jsme je vídali jen na oknech kanceláří nebo skladů, dnes už se objevují taky na rodinných domech. A není divu. Venkovní žaluzie vám díky svým skvělým izolačním vlastnostem ušetří kupu peněz...