zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Vertikálne žalúzie - nielen veľkoformátové tienenie

Vertikálne žalúzie už nie sú doménou komerčných budov, predovšetkým kancelárií, ale našli svoju cestu aj do rodinných domov a bytov. Je to dobre? Poďme si o vertikálnych žalúziách niečo povedať a zistiť odpoveď.

Vertikálne žalúzie - praktickosť a elegancia


Vertikálne žalúzie
vidíme predovšetkým na administratívnych budovách, kde sú často používané v rozšírenej bielej variante. V tomto prípade pôsobia trochu stroho a nudne. Ale sú naozaj strohé a nudné? Patria len do administratívnych budov? Rozhodne nie!

 

Prvá z mnohých výhod vertikálnych žalúzií je možnosť zatemniť nielen veľké plochy, ale tiež atypicky tvarované priestory, ako sú napríklad vertikálne či horizontálne oblúky, šikminy a ďalšie. Čo vedie k alternatívnym možnostiam použitia vertikálnych žalúzií, napr. Optické rozdelenie miestnosti, látkové "dvere" a pod. Ďalšou výhodou je široké rozpätie látok, ktoré môžete zvoliť, od jednofarebných až po vzorované. Látky je možné samozrejme kombinovať tak, ako sa vám páčia a vďaka tomu ich dokonale zladíte s vašim interiérom. Jedinou hranicou je vaša fantázia.

 

Látky sa samozrejme nelíšia len farbou a vzorom. Líšia sa materiálom, ktorý je použitý pri výrobe. Prvou použitou látkou je polyesterové vlákno, poznáme pod skratkou PES. Polyester je vysoko odolný voči svetlu, poveternostným podmienkam, mikroorganizmom a naviac je rýchlo schnúce. Ďalším typom látky je Trevira CS, ktorá pochádza z rodiny polyesterov, avšak vďaka špeciálnej výrobnej technológii sa radí do tzv. Nehorľavých látok, teda látok so zvýšenou odolnosťou voči teplu. Tieto látky sú preferované v administratívnych budovách. Posledným druhom látky je Glass fibre-PVC. Jedná sa o kombináciu skleneného textilného vlákna a polyvinylchloridu. Táto látka je vhodná pre použitie v miestnostiach, kde sa vyskytujú alergici.


Ovládanie vertikálnych žalúzií


Vertikálne žalúzie
je možné ovládať manuálne pomocou šnúrky a retiazky zároveň. Šnúrkou môžete stiahnuť a roztiahnuť vertikálne žalúzie a retiazkou nastavujete sklon lamiel

Mohlo by vás tiež zaujímať:



Slnko, dážď, vietor aj súkromie - s tým všetkým si pergola ARTOSI vie poradiť

Pergola nemusí byť len obyčajný prístrešok na vašej terase alebo záhrade. Pri výbere správneho typu to bude vaše obľúbené miesto pre trávenie času s rodinou, s priateľmi aj osamote.

 

 

Ako vybrať tieniacu techniku? 3. diel

V poslednom diele "Ako vybrať tieniacu techniku?" sa bližšie zameriame na techniku exteriérovú. Vonkajšia tieniaca technika ponúka mnoho benefitov, ktoré vnútorné tienenie ponúkať nemôže.

Vystavovali sme na Stavotechu v Olomouci - Stálo to za to

Minulý týždeň sme si vyskúšali niečo úplne nové - vystavovali sme na stavebnom veľtrhu Stavotech v Olomouci, ktorý prebehol od 5. do 7 novembra 2015.

8 dôvodov, prečo si do pergoly obstarať screenovú roletu

Konečne je tu ozajstné leto - prvých pár teplých dní za nami a množstvo nás čaká v nasledujúcich mesiacoch. A s tým je pre mnohých z nás spätý pobyt na záhrade či terase. Je príjemné sa nechať hriať slnečnými lúčmi, ale veľakrát potrebujeme tienisté miesto, kam sa pred nimi naopak schovať.