zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Vertikálne žalúzie - nielen veľkoformátové tienenie

Vertikálne žalúzie už nie sú doménou komerčných budov, predovšetkým kancelárií, ale našli svoju cestu aj do rodinných domov a bytov. Je to dobre? Poďme si o vertikálnych žalúziách niečo povedať a zistiť odpoveď.

Vertikálne žalúzie - praktickosť a elegancia


Vertikálne žalúzie
vidíme predovšetkým na administratívnych budovách, kde sú často používané v rozšírenej bielej variante. V tomto prípade pôsobia trochu stroho a nudne. Ale sú naozaj strohé a nudné? Patria len do administratívnych budov? Rozhodne nie!

 

Prvá z mnohých výhod vertikálnych žalúzií je možnosť zatemniť nielen veľké plochy, ale tiež atypicky tvarované priestory, ako sú napríklad vertikálne či horizontálne oblúky, šikminy a ďalšie. Čo vedie k alternatívnym možnostiam použitia vertikálnych žalúzií, napr. Optické rozdelenie miestnosti, látkové "dvere" a pod. Ďalšou výhodou je široké rozpätie látok, ktoré môžete zvoliť, od jednofarebných až po vzorované. Látky je možné samozrejme kombinovať tak, ako sa vám páčia a vďaka tomu ich dokonale zladíte s vašim interiérom. Jedinou hranicou je vaša fantázia.

 

Látky sa samozrejme nelíšia len farbou a vzorom. Líšia sa materiálom, ktorý je použitý pri výrobe. Prvou použitou látkou je polyesterové vlákno, poznáme pod skratkou PES. Polyester je vysoko odolný voči svetlu, poveternostným podmienkam, mikroorganizmom a naviac je rýchlo schnúce. Ďalším typom látky je Trevira CS, ktorá pochádza z rodiny polyesterov, avšak vďaka špeciálnej výrobnej technológii sa radí do tzv. Nehorľavých látok, teda látok so zvýšenou odolnosťou voči teplu. Tieto látky sú preferované v administratívnych budovách. Posledným druhom látky je Glass fibre-PVC. Jedná sa o kombináciu skleneného textilného vlákna a polyvinylchloridu. Táto látka je vhodná pre použitie v miestnostiach, kde sa vyskytujú alergici.


Ovládanie vertikálnych žalúzií


Vertikálne žalúzie
je možné ovládať manuálne pomocou šnúrky a retiazky zároveň. Šnúrkou môžete stiahnuť a roztiahnuť vertikálne žalúzie a retiazkou nastavujete sklon lamiel

Mohlo by vás tiež zaujímať:



TOP 5 VÝHOD vonkajších žalúzií

Vonkajšie žalúzie sú nielen veľmi praktickým, ale aj elegantným prvkom, ktorý doladí celkový vzhľad domu. Okrem toho, že  určite spoľahlivo zatienia, majú aj mnoho iných výhod,vďaka ktorým v poslednej dobe získavajú na  popularite. Aké sú to výhody?

Tienenie má vplyv na kvalitu spánku. Aké zvoliť?

Určite už ste počuli, aké podmienky sú pre spánok najlepšie. Medzi tie hlavné patria dostatok tmy, premeraná teplota a taktiež kľud. Ak všetky tieto podmienky splníme, čaká nás plnohodnotný spánok a ráno sa prebudíme zdravý a plní energie.

Drevené žalúzie alebo hliníkové žalúzie v imitácii dreva?

Páčia sa Vám krásne drevené žalúzie? V tomto článku Vám chceme poradiť v prípade, že hľadáte drevené tienenie. Máte v podstate 2 možnosti.