zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Vertikálne žalúzie - nielen veľkoformátové tienenie

Vertikálne žalúzie už nie sú doménou komerčných budov, predovšetkým kancelárií, ale našli svoju cestu aj do rodinných domov a bytov. Je to dobre? Poďme si o vertikálnych žalúziách niečo povedať a zistiť odpoveď.

Vertikálne žalúzie - praktickosť a elegancia


Vertikálne žalúzie
vidíme predovšetkým na administratívnych budovách, kde sú často používané v rozšírenej bielej variante. V tomto prípade pôsobia trochu stroho a nudne. Ale sú naozaj strohé a nudné? Patria len do administratívnych budov? Rozhodne nie!

 

Prvá z mnohých výhod vertikálnych žalúzií je možnosť zatemniť nielen veľké plochy, ale tiež atypicky tvarované priestory, ako sú napríklad vertikálne či horizontálne oblúky, šikminy a ďalšie. Čo vedie k alternatívnym možnostiam použitia vertikálnych žalúzií, napr. Optické rozdelenie miestnosti, látkové "dvere" a pod. Ďalšou výhodou je široké rozpätie látok, ktoré môžete zvoliť, od jednofarebných až po vzorované. Látky je možné samozrejme kombinovať tak, ako sa vám páčia a vďaka tomu ich dokonale zladíte s vašim interiérom. Jedinou hranicou je vaša fantázia.

 

Látky sa samozrejme nelíšia len farbou a vzorom. Líšia sa materiálom, ktorý je použitý pri výrobe. Prvou použitou látkou je polyesterové vlákno, poznáme pod skratkou PES. Polyester je vysoko odolný voči svetlu, poveternostným podmienkam, mikroorganizmom a naviac je rýchlo schnúce. Ďalším typom látky je Trevira CS, ktorá pochádza z rodiny polyesterov, avšak vďaka špeciálnej výrobnej technológii sa radí do tzv. Nehorľavých látok, teda látok so zvýšenou odolnosťou voči teplu. Tieto látky sú preferované v administratívnych budovách. Posledným druhom látky je Glass fibre-PVC. Jedná sa o kombináciu skleneného textilného vlákna a polyvinylchloridu. Táto látka je vhodná pre použitie v miestnostiach, kde sa vyskytujú alergici.


Ovládanie vertikálnych žalúzií


Vertikálne žalúzie
je možné ovládať manuálne pomocou šnúrky a retiazky zároveň. Šnúrkou môžete stiahnuť a roztiahnuť vertikálne žalúzie a retiazkou nastavujete sklon lamiel

Mohlo by vás tiež zaujímať:



Recyklované materiály pre výrobu purenitových boxov

V dnešnej dobe je dôležitejšie ako kedykoľvek predtým sústrediť sa na udržateľnosť a ekologické postupy vo všetkých oblastiach nášho života, vrátane výrobného priemyslu. Recyklované materiály sa stávajú kľúčovým prvkom v boji proti plytvaniu zdrojmi a znečisteniu životného prostredia. Tento článok sa zameriava na využitie recyklovaných materiálov vo výrobe, konkrétne na príklade purenitového boxu a bočného ostene, kde sa ukazuje, ako môžu byť inovatívne materiály využité na vytvorenie kvalitných a trvanlivých produktov.

Ako vymeniť stranu ovládania horizontálnej žalúzie HIT?

Máte obavy, či správne zvolíte stranu ovládania pri horizontálnych žalúziach? Alebo sa vám dokonca už stalo, že ste pri objednaní zadali nesprávnu stranu a teraz vám ovládacia retiazka na zvolenej strane nevyhovuje? Nevešajte hlavu, tento problém dokážete jednoducho doma svojpomocne napraviť.

Tajomstvo zdravého home office? Dostatok svetla a správny výber farieb

Koronavírusová kríza poslala veľa Slovákov na povinný home office a niektorí si prácu z domova natoľko obľúbili, že v nej chcú pokračovať aj po skončení karantény. Aby ste sa ale na home office dlhodobo cítili dobre a podávali 100 % pracovné výkony, musíte pri zariaďovaní domáceho pracovného kútika dodržať pár základných pravidiel.
Čítajte akých.

 

 

Ako vyzerá správne zabalená zásielka? Diel druhý.

V minulom článku sme si pre predstavu ukázali, ako vyzerajú balíky s tovarom, ktorý si objednáte v eshope Labona. Budeme pokračovať v rovnakom duchu a ukážeme si ďalšie zásielky našich produktov. Tentoraz sa pozrieme bližšie na vnútorné látkové tienenie.