zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Vonkajšie tienenie pre strešné okná

Novinka od značky ISOTRA, roleta Screen SKY, kombinuje to najlepšie z vonkajšej tieniacej techniky a screenových roliet. Pomáha regulovať slnečné lúče, zabraňuje prehrievaniu a chráni taktiež pred hlukom. Poďme sa na nich podívať podrobnejšie.

 

Pred nedávnou dobou sme do nášho sortimentu pridali nový produkt. Ide o vonkajšiu roletku do strešných okien. Táto roletka od výrobcu Isotra sa nazýva Screen SKY a patrí nielen do kategórie tienenia do strešných okien, ale taktiež medzi screenové rolety.

 

Interiér vs. Exteriér

Rolety môžete do strešných okien umiestniť zvnútra aj zvonku. Vnútorné rolety, ako sú napr. R-lite, chránia interiér pred ostrými slnečnými lúčmi a v malej miere napomáhajú taktiež tomu, aby sa miestnosti v podkroví neprehrievali. V prípade vonkajšej tieniacej techniky sa tento termoregulačný efekt zvýši a vnútorné priestory sa zahrievajú omnoho menej. A naopak v zime vonkajšia roleta zabraňuje úniku tepla z miestnosti. Roleta Screen SKY sa montuje zvonku a zaručuje ochranu proti svetelnému aj tepelnému žiareniu.

   

Ochrana pred hlukom

 

Kto má strešné okno, určite pozná hlučné bubnovania dažďa, ktoré môže pekne znepríjemniť napr. večerné sledovanie filmu. Zvuk máte na maximum a aj tak nič nepočujete. Vonkajšia roleta Screen SKY je odolná proti poveternostným podmienkam a ďalšiemu vonkajšiemu hluku, takže nielen dážď, ale ani vietor vašu domácu pohodu nebude rušiť. A naviac vaše okno ochráni. Rolety sa vyrábajú zo screenovej látky, ktorá sa líši zložením a teda aj vlastnosťami.

 

Ako sa roleta montuje?

 

Roletu vymeriate z vonkajšej strany na samotnom oplechovaní a za pomocou základného náradia, ako je AKU vŕtačka, skrutkovača, nôž, nožnice a kliešte, roletu namontujete. Box rolety sa priskrutkuje do oplechovaného horného rámu strešného okna. Viac o vymeraní a následnej montáži zistíte v návodoch.

 

Ako bude s roletkou strešné okno fungovať?

Máte obavy, že funkčnosť okna bude obmedzená? Stiahnutím rolety sa funkčnosť okna neobmedzí, zostáva plná v akejkoľvek polohe okenného krídla. Vonkajšia roleta pre strešné okná predstavuje modernú variantu strešného tienenia. Tento typ tienenia vyhovuje aj náročnejším požiadavkám a poskytuje komfort v podkrovných miestnostiach.

 

Či už je leto alebo zima, dážď alebo ostré slnko, vonkajšia roleta sa pre vaše strešné okná stane každodenným doplnkom.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Sandra Heierhoff




Vonkajšie žalúzie: kto šetrí ma za tri

Vlastníte firmu a poskytujete prácu niekoľkým ľuďom  alebo ste majiteľom budovy, ktorú prenajímate spoločnosti pre firemné účely? Určite si prajete, aby zamestnanci podávali najlepší výkon vo všetkých

Znížte náklady na energiu vo vašej domácnosti

Cena elektriny raketovo stúpla, situácia je neistá a mnoho spoločností stojí na pokraji svojich možností. Na účtoch domácností sa zrazu objavujú nemalé čiastky nad plán rodinného rozpočtu. Znie to trochu ako hororový scenár, že? Tak se poďme pozrieť, ako na zdraženie elektriny aspoň trochu vyzrieť.

Markíza - Eleganciou proti slnku

Predstavte si slnečné  ráno , ktoré prechádza pozvoľna do letného dňa, kedy teplota šplhá k tropickým hodnotám a láka k odpočinku na terase alebo na balkóne. Okrem zelene nám príjemný odpočinok pomôže

Centimetre alebo milimetre - tiež sa občas strácate?

Chystáte sa objednať nové tienenie, začínate s vymeriavaním rozmerov a zrazu stojíte s metrom v ruke a váhate, aký údaj vlastne zapísať do konfigurátora? Máte v tom tiež zmätok?