zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Vonkajšie tienenie pre strešné okná

Novinka od značky ISOTRA, roleta Screen SKY, kombinuje to najlepšie z vonkajšej tieniacej techniky a screenových roliet. Pomáha regulovať slnečné lúče, zabraňuje prehrievaniu a chráni taktiež pred hlukom. Poďme sa na nich podívať podrobnejšie.

 

Pred nedávnou dobou sme do nášho sortimentu pridali nový produkt. Ide o vonkajšiu roletku do strešných okien. Táto roletka od výrobcu Isotra sa nazýva Screen SKY a patrí nielen do kategórie tienenia do strešných okien, ale taktiež medzi screenové rolety.

 

Interiér vs. Exteriér

Rolety môžete do strešných okien umiestniť zvnútra aj zvonku. Vnútorné rolety, ako sú napr. R-lite, chránia interiér pred ostrými slnečnými lúčmi a v malej miere napomáhajú taktiež tomu, aby sa miestnosti v podkroví neprehrievali. V prípade vonkajšej tieniacej techniky sa tento termoregulačný efekt zvýši a vnútorné priestory sa zahrievajú omnoho menej. A naopak v zime vonkajšia roleta zabraňuje úniku tepla z miestnosti. Roleta Screen SKY sa montuje zvonku a zaručuje ochranu proti svetelnému aj tepelnému žiareniu.

   

Ochrana pred hlukom

 

Kto má strešné okno, určite pozná hlučné bubnovania dažďa, ktoré môže pekne znepríjemniť napr. večerné sledovanie filmu. Zvuk máte na maximum a aj tak nič nepočujete. Vonkajšia roleta Screen SKY je odolná proti poveternostným podmienkam a ďalšiemu vonkajšiemu hluku, takže nielen dážď, ale ani vietor vašu domácu pohodu nebude rušiť. A naviac vaše okno ochráni. Rolety sa vyrábajú zo screenovej látky, ktorá sa líši zložením a teda aj vlastnosťami.

 

Ako sa roleta montuje?

 

Roletu vymeriate z vonkajšej strany na samotnom oplechovaní a za pomocou základného náradia, ako je AKU vŕtačka, skrutkovača, nôž, nožnice a kliešte, roletu namontujete. Box rolety sa priskrutkuje do oplechovaného horného rámu strešného okna. Viac o vymeraní a následnej montáži zistíte v návodoch.

 

Ako bude s roletkou strešné okno fungovať?

Máte obavy, že funkčnosť okna bude obmedzená? Stiahnutím rolety sa funkčnosť okna neobmedzí, zostáva plná v akejkoľvek polohe okenného krídla. Vonkajšia roleta pre strešné okná predstavuje modernú variantu strešného tienenia. Tento typ tienenia vyhovuje aj náročnejším požiadavkám a poskytuje komfort v podkrovných miestnostiach.

 

Či už je leto alebo zima, dážď alebo ostré slnko, vonkajšia roleta sa pre vaše strešné okná stane každodenným doplnkom.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Sandra Heierhoff




Vonkajšie žalúzie: perfektný izolant tepla i zvuku

Dříve jsme je vídali jen na oknech kanceláří nebo skladů, dnes už se objevují taky na rodinných domech. A není divu. Venkovní žaluzie vám díky svým skvělým izolačním vlastnostem ušetří kupu peněz...

Ako postupovať pri reklamácii?

Nákup na e-shopoch dnes už nie je nič neobvyklé. Je to lacné, rýchle a pohodlné. Problém nastáva v prípade, že tovar, ktorý ste si objednali, nezodpovedá vašim predstavám alebo je poškodený. Potom je na čase ho reklamovať. Ako na to?

Ako pripevniť žalúzie?

Horizontálne vnútorné žalúzie sú obľúbenou stálicou a nie je divu, že je to najbežnejšie objednávaný  tieniaci  produkt. Má jednoduchý dizajn, ktorý nenarúša žiadny štýl interiéru, dobre tieni a ľahko sa inštaluje.

Markíza alebo ako sa chrániť nielen na terase

Účel žalúzií je bezpochyby jasný, chráni interiér vášho domova pred dopadajúcimi slnečnými lúčmi, a tým nadmernému prehrievaniu vnútorných priestorov.