zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Vonkajšie žalúzie: Ako udržiavať a čistiť vonkajšie žalúzie?

Vonkajšie žalúzie sú vhodné nielen pre moderné domy a byty. Ako však dosiahnuť, aby boli krásne a funkčné aj po niekoľkých rokoch používania? Dodržiavaním postupov predĺžite životnosť vonkajších žalúzií aj o niekoľko rokov. Vaše žalúzie budú vyzerať ako nové.

Ideálné je vonkajšie žalúzie čistiť 2x ročne.

Nebojte sa nejakej náročnej údržby alebo servisu. Zvládnete to s výbavou, ktorú máte pravdepodobne doma. Odporúčaná doba pre údržbu je vždy po lete a po zimnom období. V zime sa na vonkajších žalúziách najčastejšie usádza popolček z komínov, v lete peľ zo stromov a nečistoty od hmyzu.

Ako na dokonalé čisté žalúzie

  1. Žalúzie sklopte do zvislej polohy.
  2. Opláchnite ich vodou.
  3. Umyjeme žalúzie mydlovou či jarovou vodou - použite špongiu alebo mäkkú handričku.
  4. Nakoniec nečistoty opláchnite.

Použiť môžete:

  • záhradnú hadicu,
  • parný čistič,
  • vysokotlakový čistič nastavený na nižší výkon.

Vyvarujte sa chemickým rozpúšťadlám a čistiacich pieskov.

Hoci sa vonkajšie žalúzie vyrábajú z odolného extrudovaného hliníka, nanášaním nevhodných čistiacich prostriedkov ich môžete natrvalo znehodnotiť. Na odstránenie slabých nečistôt vám postačí mydlová voda. S mastnotou a zaschnutou špinou zatočí jar.

Rozhodne nepoužívajte:

  • organické riedidlá
  • rozpúšťadlá
  • čistiace piesky
  • čistiace pasty
  • silné alkalické čistiace prostriedky

Dodržiavaním postupov predĺžite životnosť vonkajších žalúzií aj o niekoľko rokov. Vaše žalúzie budú vyzerať ako nové.


Pavel Hrdlička




Obľúbené duorolety máme taktiež aj vo farebných odtieňoch!

Špeciálnym typom rolety sú tzv. duorolety, ktoré kombinujú dva pruhy látok. Jeden pruh je priehľadný a druhý tieniaci, takže si môžete ľahko regulovať koľko svetla pustite do interiéru. Tento typ je tienenia je výnimočný nielen svojou funkčnosťou, ale taktiež dizajnom. Po novom si okrem stávajúcich odtieňov môžete vybrať aj z ďalších farieb, ktoré zaručene rozžiaria váš interiér.

Rozdiely v typoch markíz? Všetko na jednom mieste!

Plánujete nákup vonkajšej markízy, ale nevyznáte sa v ich ponuke? V nasledujúcom článku popíšeme jednotlivé typy markíz a pomôžeme vám zorientovať sa v našej ponuke.

Vonkajšie tienenie pre strešné okná

Novinka od značky ISOTRA, roleta Screen SKY, kombinuje to najlepšie z vonkajšej tieniacej techniky a screenových roliet. Pomáha regulovať slnečné lúče, zabraňuje prehrievaniu a chráni taktiež pred hlukom. Poďme sa na nich podívať podrobnejšie.

5 tipov, ako zariadiť detskú izbu

Pripravujete sa na rekonštrukciu existujúcej detskej izby, alebo sa sťahujete a premýšľate, ako najlepšie využiť nový priestor pre deti? Poradíme vám, na čo si dať pozor a ako miestnosť vybaviť, nech je izbička rajom pre vaše malé či odrastenejšie ratolesti.