zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Vonkajšie žalúzie: kto šetrí ma za tri

Prečo nešetriť u vonkajšie žalúzie aj vo vlastnej firme, keď doma to riešite?

 

Vlastníte firmu a poskytujete prácu niekoľkým ľuďom  alebo ste majiteľom budovy, ktorú prenajímate spoločnosti pre firemné účely? Určite si prajete, aby zamestnanci podávali najlepší výkon vo všetkých ročných obdobiach, alebo aby bol záujem firmy o prenájom vo Vašom objekte dlhodobý.

Nízke teploty v zime a vysoké teploty v lete zhoršujú pracovné podmienky zamestnancov. Prílišná únava, zlá koncentrácia zavinia zlý výkon, ale aj úraz a rôzne ochorenia.Čo môžete urobiť pre príjemné teploty na pracovisku v extrémnych horúčavách,  alebo aby Vás finančne nezaťažilo vykurovanie priestorov v zime?

Na reguláciu teploty vo vnútri objektu sú vhodné vonkajšie žalúzie. Ak je firemný objekt ešte len v pláne, konzultujte možnosť vonkajších žalúzií už vo fáze projektu, či v priebehu stavby. Box, do ktorého sa žalúzie zatiahnu, bude schovaný vo fasáde. Ak je už vonkajší plášť budovy hotový, nevadí, vonkajšie žalúzie sa dajú namontovať dodatočne. Ich horný box bude priznaný, len zníži o pár centimetrov svetlosť okna, ale na funkčnosť žalúzií nebude mať vplyv. Ďalšou prioritou vonkajších žalúzií okrem ovplyvňovania prieniku svetla do objektu je zvuková izolácia. Zatiahnuté vonkajšie žalúzie zvládnu znížiť vonkajší hluk až o niekoľko decibelov. Čo určite oceníte nielen v centre mesta, ale aj v areáli,  kde sú ďalšie výrobné haly.


Exteriérové horizontálne žalúzie s hliníkovými lamelami môžete voliť hneď z niekoľkých typov:

- Šírka lamely: 50-90mm

- tvar lamely: Cetta, Setta, Zetta

- Technické riešenie: ovládanie šnúrou, kľukou alebo motorom

- Design: farebné zladenie s fasádou, alebo rámom okna

Vonkajšie žalúzie EXT 50

- Základná žalúzie

- Hliníková lamela tvare C, šírka 50mm

- Ovládanie šnúrou, kľukou alebo motorom

- Vhodné aj pre interiér

Vonkajšie žalúzie Cetta 65/80

- Hliníková lamela v tvare C, šírka lamiel 65mm / 80mm

- Lamela so spevnenými okrajmi

- Ovládanie kľukou alebo motorom

- Väčšia variabilita dopadu svetla vďaka naklápaniu lamiel ako u vonkajších roliet

 

Vonkajšie žalúzie Setta 65/90

- Hliníková lamela v tvare S, šírka lamiel 65mm / 90mm

- Elegantný tvar lamiel

- Vlisovaná guma po celej dĺžke lamely zvyšuje termoregulačný efekt

- Ovládanie kľukou alebo motorom

 

 

 

 

 

 













Vonkajšie žalúzie Zetta 70/90

- Hliníková lamela v tvare Z, šírka lamiel 70mm / 90mm

- Bočné vodiace lišty opatrené gumovým tesnením zaistí odhlučnený chod žalúzie

- Cirkulácia vzduchu medzi oknom a žalúzií je obmedzená dobre uzavretými lamelami

- Ovládanie kľukou alebo motorom




Ovládanie pohonom

- Šnúra a kľučka sú jednoznačné, čo sa typov týka, ale poďme si povedať viac na ovládanie motorom:

- Vzhľadom na to, že vonkajšie žalúzie sú z hľadiska konštrukcie pomerne robustné, je veľmi vhodné zvoliť ich motorické ovládanie. To umožňuje v plnej miere využiť všetky ich vlastností a súčasne sa tak zvýši užívateľský komfort, pretože motorický pohon odstráni fyzickú námahu spojenú s ručnou manipuláciou. Žalúzie je možné ovládať centrálne, alebo po skupinách. Motorický pohon tak znižuje riziko poškodenia výrobku nevhodnou alebo nešetrnou manipuláciou.

 

Čistenie nie je ťažké! Jednoduchá údržba. Raz dva čisté!

Vonkajšie žalúzie sú skoro bezúdržbový tieniaci prvok, ktorý má dlhú životnosť. Vďaka nim zabezpečíte lepšie pracovné podmienky nielen pre seba, ale aj svojim zamestnancom. Znížite náklady za klimatizáciu v lete a za vykurovanie v zime. Čo viac si priať?!?!


Pavel Hrdlička




TOP 5 VÝHOD vonkajších žalúzií

Vonkajšie žalúzie sú nielen veľmi praktickým, ale aj elegantným prvkom, ktorý doladí celkový vzhľad domu. Okrem toho, že  určite spoľahlivo zatienia, majú aj mnoho iných výhod,vďaka ktorým v poslednej dobe získavajú na  popularite. Aké sú to výhody?

Ako vyriešiť veľkoformátové látkové tienenie? Jednou z možností sú japonské steny

Ak potrebujete zatieniť veľkú plochu, ktorou može byť napr.vaša obývačka, alebo spálňa, a chcete pritom využiť modernú a elegantnú tieniacu techniku, tak japonské steny sú to pravé…

Kde všade sa dajú využiť plastové plotové profily?

Vedeli ste o tom, že plastové plotové profily nemusíte použiť len pre zostavenie plotového poľa? Čo tak nový záhradný stolík alebo lavičky? Vyskúšajte lacnú variantu s ktorou môžete získať trvanlivý záhradný nábytok v dekore, ktorý si sami zvolíte.