zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Vonkajšie žalúzie: perfektný izolant tepla i zvuku

Predtým sme ich vídali len na oknách kancelárií alebo skladov, dnes už sa objavujú tiež na rodinných domoch. A niet divu. Vonkajšie žalúzie vám vďaka svojim skvelým izolačným vlastnostiam ušetria kopu peňazí a navyše taky skvele vyzerajú. Čo viac potrebujete?

 

75% energie sa k vám vôbec nedostane

Je to vlastne malý fyzikálny zázrak, čo všetko vonkajšie žalúzie dokážu.

S klasickými vnútornými žalúziami slnečné žiarenie zachytávate až vnútri izby - žalúzie sa ohrievajú a teplo sála po miestnosti. Hoci máte v izbe tieň, teplota je tu v parnom lete neznesiteľná. Často dokonca vyššia, než vonku.

 

Oproti tomu vonkajšie žalúzie asi 75% tepelnej a svetelnej energie odrazia ešte skôr, než sa vôbec dostane k oknu. Presne sa to spočítať nedá, záleží totiž na viacerých faktoroch - oi. na farbe žalúzie. Najviac svetla odrážajú biele a strieborné lamely.

 

Ďalšiu časť žiarenia potom zastaví samotné okno, takže dovnútra miestnosti vám prenikne len asi 6% slnečného žiarenia. Troška rozptýleného svetla a štipka tepla. Toť vše.

 

Kým vonku bude teplota atakovať hranicu 30 ° C, vy budete mať v izbe príjemných dvadsaťpäť. Bez toho aby ste museli zapínať nákladnú a hlučnú klimatizáciu.




Zatímco venku paří slunce, vy máte v pokoji příjemných pětadvacet

 

Skvelá aj v zime

Jasne, že si žalúzie kupujete hlavne na leto. Tie vonkajšie vám však odvedú dobrú službu aj počas zimy.

 

Zachytávajú totiž prudké poryvy vetra (napr. naše žalúzie prešli skúškou odolnosti proti vetru v Centre stavebného inžinierstva v Zlíne) aj väčšinu snehu, takže okno nie je pod takým náporom a toľko sa neochladzuje. Výsledok? V miestnosti budete mať teplejšie a skrátite si vykurovaciu sezónu - napríklad aj o niekoľko týždňov.

 

Keď už je reč o izolačných vlastnostiach vonkajších žalúzií, nesmieme zabudnúť ešte na jednu vec. Hluk. Žalúzie perfektne tlmia zvuky z ulice - to príjemné ticho a kľud si jednoducho zamilujete. Najmä, ak bývate v radovke niekde blízko cesty.

 

Dokonalé súkromie i vzhľad

Izolačnými vlastnosťami ale nekončíme. Vonkajšie žalúzie majú ešte ďalšie tromfy - a tým zrejme najsilnejším je ich vzhľad.

Veď len u nás kúpite žalúzie Cetto (s lamelami v tvare C), Setta (s lamelami v tvare S) a Zetta (s lamelami v tvare Z) o niekoľkých šírkach a v desiatkach farieb. Vyberie si tak úplne každý.

 

Pokiaľ práve váhate, ktorú z nich si vybrať, neriaďte sa len vzhľadom, Žalúzie Setta a Zetta majú medzi lamelami vlisovanou gumu, takže ich ani pri prudkých nárazoch vetra prakticky vôbec nebudete počuť. Vďaka tvaru ich lamiel (S alebo Z) navyše pri zatemnení tvoria celistvú plochu a nepreniká cez ne vôbec žiadne svetlo. Aj preto sa im hovorí zatemňujúce.

 

Žalúzie Cetta taký luxus neposkytujú, na druhej strane sú však o poznanie lacnejšie. Konečné rozhodnutie záleží samozrejme na vás, ale ak by ste chceli poradiť, pokojne nám kedykoľvek napíšte či zavolajte. E-mail info@zaluziedomu.cz a linku 608 354 888 sme zriadili len pre vás.


Pavel Hrdlička




Akcia 4 + 1 zadarmo na všetko

Tento rok sa zľavy u nás ešte stupňujú, preto spúšťame ako poslednú akciu 4 + 1 zadarmo na všetky produkty. Objednajte 5 kusov tienenia a najlacnejší kúsok máte zadarmo.

Najlacnejšie vertikálne žalúzie

Jedným z najobľúbenejších tieniacich produktov sú vertikálne žalúzie. Našu obľubu si získali vďaka svojej variabilite a prijateľnej cene.

PS2 - čo sa skrýva za touto skratkou? Skvelý pomocník v ochrane proti hmyzu!

Ako si zaistiť doma kľud a nemusieť pritom mať neustále zatvorené dvere a okná? Ideálnou voľbou pre ochranu proti hmyzu na veľké okná a posuvné dvere sú jednoznačne plisované siete.

 

Netypické vertikálne žalúzie

Vertikálne žalúzie sú elegantné, ľahko sa udržujú a naviac sa hodia nielen pre väčšie presklené plochy, ale aj pre plochy atypické. Ak vám tento typ tienenia páči, môžete si ho nechať v podstate pre akékoľvek okno.