zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Z garáže až na technologickú špičku Európy!

Písal sa rok 1992 a 2 kamaráti Ing. Erich Stavař a Ing. Bohumír Blachut začali "podnikať", ako to už býva v obmedzenom priestore v Bolaticiach.

Počiatočnými aktivitami bol veľkoobchod s tesnením do okien vrátane realizácie montážou. Takto vznikol názov Isotra. ISO od slova izolácie a TRA ako trade (obchod). Veľký záujem klientov o žalúzie po roku 1993 spôsobil rozšírenie podnikateľských aktivít Isotra najprv o montáže žalúzií a následne aj o ich výrobu. Neustála snaha o zdokonaľovanie produktov a služieb viedla v roku 1995 k rozhodnutiu vyrábať vlastné komponenty k žalúziám a ostatným výrobkom tieniacej techniky.

Dnes je situácia úplne iná. Isotra a.s. zamestnáva 400 ľudí v ČR. Exportuje do 30 krajín sveta a hrá prím na technologickom poli v Európe.

 

U nás teda nekúpite žiadne nekvalitné výrobky z Poľska alebo Číny. Všetko si pravidelne v sídle firmy Isotra v Opave strážime.

 





Pavel Hrdlička




Ako ľahko regulovať svetlo v podkroví?

Povala a podkrovie sú originálne priestory, ktoré ponúkajú veľa možností na ich využitie. Dostatok svetla do týchto priestorov zaistia strešné okná. Ale nie vždy je jeho veľká intenzita po celý deň žiadaná. Pre zatienenie a reguláciu svetla je určená špeciálna žalúzia do strešných okien.

Vonkajšie tienenie šetrí náklady na klimatizáciu, ročne usporí aj niekoľko stoviek

Klimatizácia patrí medzi najväčších žrútov elektrickej energie v domácnostiach. Úspornejšie modely za hodinu prevádzky spotrebujú približne jeden kW, menej úsporné aj 1,5 kW. Pri priemernej cene elektriny cca 0,20 eur za kWh to znamená, že klimatizácia, ktorú máte pustenú od 8:00 do 22:00, vás na elektrine stojí denne okolo 2,50 eur a viac. Ušetriť za prevádzku pritom môžete, keď si zaobstaráte vonkajšie žalúzie alebo rolety. Ako je to možné?

Žalúzie a rolety pod kontrolou: nezabudnite na bezpečnosť

Viete, kto je doma najväčším prieskumníkom? Kto má prirodzenú zvedavosť? Kto neustále túži po objavovaní a poznávaní okolia a môže si pritom niečo urobiť? Sú to naše deti. Aké nebezpečie hrozí u tieniacej techniky?

Siete proti hmyzu

Siete proti hmyzu sú jedným z dvoch spôsobov ako zabrániť vniknutiu hmyzu do domu. Druhým spôsobom je použitie chemických repelentov. Poďme si o sieťach proti hmyzu niečo povedať.