zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Z garáže až na technologickú špičku Európy!

Písal sa rok 1992 a 2 kamaráti Ing. Erich Stavař a Ing. Bohumír Blachut začali "podnikať", ako to už býva v obmedzenom priestore v Bolaticiach.

Počiatočnými aktivitami bol veľkoobchod s tesnením do okien vrátane realizácie montážou. Takto vznikol názov Isotra. ISO od slova izolácie a TRA ako trade (obchod). Veľký záujem klientov o žalúzie po roku 1993 spôsobil rozšírenie podnikateľských aktivít Isotra najprv o montáže žalúzií a následne aj o ich výrobu. Neustála snaha o zdokonaľovanie produktov a služieb viedla v roku 1995 k rozhodnutiu vyrábať vlastné komponenty k žalúziám a ostatným výrobkom tieniacej techniky.

Dnes je situácia úplne iná. Isotra a.s. zamestnáva 400 ľudí v ČR. Exportuje do 30 krajín sveta a hrá prím na technologickom poli v Európe.

 

U nás teda nekúpite žiadne nekvalitné výrobky z Poľska alebo Číny. Všetko si pravidelne v sídle firmy Isotra v Opave strážime.

 





Pavel Hrdlička




Ako vybrať markízu?

Keď sa tešíte na odpočinok na terase a miesto toho vás trápi ostré, pálivé slnečné lúče, určite vás napadne rovnaká otázka, ktorá napadla mňa. Kde vziať tieň? Čo tak vyskúšať markízu? Ale ako ju vybrať, aby splnila moje požiadavky? Aby poskytovala dostatok tieňu, ľahko sa udržovala, ale taktiež, aby látka pri menšom daždi ihneď nepresiakla a ja nemusela s deťmi utekať do domu?

Čím zatieniť strešné okná? Vyskúšajte plissé

Nové mezonetové byty a rodinné domy sú stavané s veľkým množstvom strešných okien v podkrovných miestnostiach a i tieto okná si zaslúžia svoj elegantný tieniaci doplnok. Túžite po modernom a dynamickom tieniacom prvku do strešných okien a klasické látkové rolety či žalúzie sa vám zdajú okukané? Vyskúšajte žalúzie plissé.

 

Ako na zatienenie podkrovia?

Prázdne podkrovné priestory majú svoje čaro a atmosféru, ktorá priamo nabáda k vytvoreniu originálnej súčasti bývania. Väčšinou sú atypické a všetko vybavenie je potreba premyslieť tak, aby do interiéru sedelo. Zatienenie strešných okien je na pôde nielen nutnosťou, ale aj krásnym doplnkom, ktorý zladí dizajn celej izby.

Žalúzie deň a noc

Názov žalúzie deň a noc sa síce veľa používa, ale nejedná sa o správne označenie. Aj napriek pruhovemu dizajnu, vďaka ktorému tienenie naozaj pripomína žalúzie, sa typovo jedná o rolety.