zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Z garáže až na technologickú špičku Európy!

Písal sa rok 1992 a 2 kamaráti Ing. Erich Stavař a Ing. Bohumír Blachut začali "podnikať", ako to už býva v obmedzenom priestore v Bolaticiach.

Počiatočnými aktivitami bol veľkoobchod s tesnením do okien vrátane realizácie montážou. Takto vznikol názov Isotra. ISO od slova izolácie a TRA ako trade (obchod). Veľký záujem klientov o žalúzie po roku 1993 spôsobil rozšírenie podnikateľských aktivít Isotra najprv o montáže žalúzií a následne aj o ich výrobu. Neustála snaha o zdokonaľovanie produktov a služieb viedla v roku 1995 k rozhodnutiu vyrábať vlastné komponenty k žalúziám a ostatným výrobkom tieniacej techniky.

Dnes je situácia úplne iná. Isotra a.s. zamestnáva 400 ľudí v ČR. Exportuje do 30 krajín sveta a hrá prím na technologickom poli v Európe.

 

U nás teda nekúpite žiadne nekvalitné výrobky z Poľska alebo Číny. Všetko si pravidelne v sídle firmy Isotra v Opave strážime.

 





Pavel Hrdlička




Vonkajšie tienenie šetrí náklady na klimatizáciu, ročne usporí aj niekoľko stoviek

Klimatizácia patrí medzi najväčších žrútov elektrickej energie v domácnostiach. Úspornejšie modely za hodinu prevádzky spotrebujú približne jeden kW, menej úsporné aj 1,5 kW. Pri priemernej cene elektriny cca 0,20 eur za kWh to znamená, že klimatizácia, ktorú máte pustenú od 8:00 do 22:00, vás na elektrine stojí denne okolo 2,50 eur a viac. Ušetriť za prevádzku pritom môžete, keď si zaobstaráte vonkajšie žalúzie alebo rolety. Ako je to možné?

Plissé žalúzie - zoznámte se

Hľadali sme ideálne vnútorné tienenie, ktoré splní praktickú stránku (odrazenie svetla, súkromie...) a zároveň aj estetickú úlohu. Obe požiadavky s prehľadom plní moderné plissé. A presne o ňom bude dnešné rozprávanie. Prezradím vám všetko, čo som sa dočítala a zistila, plus ukážem, ako sme si ho vymerali a tesne pred odchodom na dovolenku aj stihli objednať.

Ako si vybrať vertikálne žalúzie?

Vertikálne žalúzie majú využitie predovšetkým pre väčšie plochy. Je to dané možnosťou použitia až do šírky 5,9 m a maximálnej plochy 12,5m2. Dnes už neplatí, že sa používajú len do kancelárií.

Ako na zatienenie podkrovia?

Prázdne podkrovné priestory majú svoje čaro a atmosféru, ktorá priamo nabáda k vytvoreniu originálnej súčasti bývania. Väčšinou sú atypické a všetko vybavenie je potreba premyslieť tak, aby do interiéru sedelo. Zatienenie strešných okien je na pôde nielen nutnosťou, ale aj krásnym doplnkom, ktorý zladí dizajn celej izby.