zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Žalúzie deň a noc

Názov žalúzie deň a noc sa síce veľa používa, ale nejedná sa o správne označenie. Aj napriek pruhovemu dizajnu, vďaka ktorému tienenie naozaj pripomína žalúzie, sa typovo jedná o rolety. Správny názov je duorolety deň a noc.

Rozdiel medzi žalúziami a roletami robí mnohým z nás problémy. Oba typy tienenia sa líšia umiestnením, materiálom či trebárs typom. Rozdielov je samozrejme väčšie množstvo a viac si o nich môžete prečítať v článku na našom blogu. Duorolety deň a noc v poslednej dobe prudko stúpajú na obľube a to hneď z niekoľkých dôvodov.


 

Jedným z nich je už spomínaný originálny pruhovaný design - látka má v sebe pruhy, vždy jeden priehľadný a druhý nepriehľadný. Duoroleta sa preto hodí všade tam, kde chcete mať čo najdlhšie prírodné svetlo z vonku a zároveň si zachovať súkromie. Skvele sa budú vynímať ako v kuchyni, obývačke či pracovniach, tak napríklad v menších komerčných priestoroch.

Na našom e-shope nájdete duorolety deň a noc v plastovom a kovovom prevedení či v plastovom boxe dodávanom pre montáž s horným profilom. Veľmi ľahké je zameranie aj montáž, o čom sa môžete presvedčiť v návodoch.

Hľadáte originálne a napriek tomu funkčné tienenie? Tak vyskúšajte duoroletu a trošku popleťte okoloidúcim hlavu, nech hádajú, čo to vlastne máte v oknách?

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Petra Šenková




Inteligentné tieniace systémy: budúcnosť domácej automatizácie

V dnešnej dobe, keď technológia neustále napreduje, sa inteligentné tienenie systémov stáva neoddeliteľnou súčasťou konceptu smart domovov. Produkty od popredného výrobcu Somfy, lídra v oblasti automatizovaných riešení pre domácnosti, znamenajú pre inteligentné tienenie systémov obrovský krok vpred. Sú synonymom pre inováciu a komfort, ktoré transformujú každodenný život.

Čistenie látkových roliet: Vaše rolety budú zase ako nové

Zaobstarali ste si domov látkovú roletu a tušíte, že je potrebné sa o ňu raz za čas postarať, aby vám dlhšie vydržala a stále vyzerala ako pri kúpe. Je to tak. Aj o látkovú roletu je potreba sa starať, aj keď vás upokojíme, nemusí to byť veľmi často a rozhodne to nie je nijako náročné.

Tepelná stabilita budov – tienenie a orientácia stavby (4. diel)

Týmto dielom uzatvárame sériu článkov od pána architekta Petra Brandejského. Zameral sa na svetové strany a tienenie, všetko doplnil názornými grafikami. Tak sa vrhnite do čítania...

 

 

 

Čím zatieniť strešné okná? Vyskúšajte plissé

Nové mezonetové byty a rodinné domy sú stavané s veľkým množstvom strešných okien v podkrovných miestnostiach a i tieto okná si zaslúžia svoj elegantný tieniaci doplnok. Túžite po modernom a dynamickom tieniacom prvku do strešných okien a klasické látkové rolety či žalúzie sa vám zdajú okukané? Vyskúšajte žalúzie plissé.