zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Žalúzie deň a noc

Názov žalúzie deň a noc sa síce veľa používa, ale nejedná sa o správne označenie. Aj napriek pruhovemu dizajnu, vďaka ktorému tienenie naozaj pripomína žalúzie, sa typovo jedná o rolety. Správny názov je duorolety deň a noc.

Rozdiel medzi žalúziami a roletami robí mnohým z nás problémy. Oba typy tienenia sa líšia umiestnením, materiálom či trebárs typom. Rozdielov je samozrejme väčšie množstvo a viac si o nich môžete prečítať v článku na našom blogu. Duorolety deň a noc v poslednej dobe prudko stúpajú na obľube a to hneď z niekoľkých dôvodov.


 

Jedným z nich je už spomínaný originálny pruhovaný design - látka má v sebe pruhy, vždy jeden priehľadný a druhý nepriehľadný. Duoroleta sa preto hodí všade tam, kde chcete mať čo najdlhšie prírodné svetlo z vonku a zároveň si zachovať súkromie. Skvele sa budú vynímať ako v kuchyni, obývačke či pracovniach, tak napríklad v menších komerčných priestoroch.

Na našom e-shope nájdete duorolety deň a noc v plastovom a kovovom prevedení či v plastovom boxe dodávanom pre montáž s horným profilom. Veľmi ľahké je zameranie aj montáž, o čom sa môžete presvedčiť v návodoch.

Hľadáte originálne a napriek tomu funkčné tienenie? Tak vyskúšajte duoroletu a trošku popleťte okoloidúcim hlavu, nech hádajú, čo to vlastne máte v oknách?

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Petra Šenková




Ako vybrať markízu?

Keď sa tešíte na odpočinok na terase a miesto toho vás trápi ostré, pálivé slnečné lúče, určite vás napadne rovnaká otázka, ktorá napadla mňa. Kde vziať tieň? Čo tak vyskúšať markízu? Ale ako ju vybrať, aby splnila moje požiadavky? Aby poskytovala dostatok tieňu, ľahko sa udržovala, ale taktiež, aby látka pri menšom daždi ihneď nepresiakla a ja nemusela s deťmi utekať do domu?

Riadiaci systém Tahoma alebo Connexoon od Somfy?

Riadiť na diaľku vykurovanie domu, rozsvietenie svetiel, zamykanie a sťahovanie žalúzií a roliet je dnes ľahké. Stačí k tomu účinný riadiaci systém a šikovný mobilný telefón. V súčasnej dobe si môžete zaobstarať riadiace systémy Tahoma a Connexoon od Somfy. Premýšľate, ktorý z nich si vybrať? Pripravili sme pre vás zoznam výhod oboch systémov.

Ako správne vybrať žalúzie?

Ľudia slovo žalúzie často používajú pre všetky produkty tieniacej techniky. Pokúsime sa Vám ľahko a prehľadne vysvetliť ako sa jednotlivé produkty volajú, aké sú ich hlavné výhody a kam sa najčastejši používajú.

Užívajte si doma pohodu bez nepozvaných hostí

Ležíte na gauči, otvárate obľúbený časopis alebo napínavú knižku, vedľa seba osviežujúci drink. Tešíte sa na relax, ale zrazu okolo vás začne poletovať mucha a nie a nie zmiznúť a dať vám pokoj. Poznáte to? Vyzrejte na otravný hmyz s okennými a dvernými sieťami.