zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Žalúzie deň a noc

Názov žalúzie deň a noc sa síce veľa používa, ale nejedná sa o správne označenie. Aj napriek pruhovemu dizajnu, vďaka ktorému tienenie naozaj pripomína žalúzie, sa typovo jedná o rolety. Správny názov je duorolety deň a noc.

Rozdiel medzi žalúziami a roletami robí mnohým z nás problémy. Oba typy tienenia sa líšia umiestnením, materiálom či trebárs typom. Rozdielov je samozrejme väčšie množstvo a viac si o nich môžete prečítať v článku na našom blogu. Duorolety deň a noc v poslednej dobe prudko stúpajú na obľube a to hneď z niekoľkých dôvodov.


 

Jedným z nich je už spomínaný originálny pruhovaný design - látka má v sebe pruhy, vždy jeden priehľadný a druhý nepriehľadný. Duoroleta sa preto hodí všade tam, kde chcete mať čo najdlhšie prírodné svetlo z vonku a zároveň si zachovať súkromie. Skvele sa budú vynímať ako v kuchyni, obývačke či pracovniach, tak napríklad v menších komerčných priestoroch.

Na našom e-shope nájdete duorolety deň a noc v plastovom a kovovom prevedení či v plastovom boxe dodávanom pre montáž s horným profilom. Veľmi ľahké je zameranie aj montáž, o čom sa môžete presvedčiť v návodoch.

Hľadáte originálne a napriek tomu funkčné tienenie? Tak vyskúšajte duoroletu a trošku popleťte okoloidúcim hlavu, nech hádajú, čo to vlastne máte v oknách?

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Petra Šenková




Originálne tienenie okien - to sú látkové rolety deň a noc

V posledných rokoch oživili ponuku klasických látkových roliet aj výnimočné rolety s názvom deň a noc, zebra alebo v skratke duorolety. V čom sa líšia od bežných roliet?

 

5 tipov, ako zariadiť detskú izbu

Pripravujete sa na rekonštrukciu existujúcej detskej izby, alebo sa sťahujete a premýšľate, ako najlepšie využiť nový priestor pre deti? Poradíme vám, na čo si dať pozor a ako miestnosť vybaviť, nech je izbička rajom pre vaše malé či odrastenejšie ratolesti.

Najväčší veľtrh žalúzií

Každé 3 roky sú sviatkom pre všetkých nadšencov v oblasti tieniacej techniky. Koná sa legendárny R+T v Štutgarte. V 10 obrovských pavilónoch je možné vidieť stovky najväčších výrobcov z celej Európy a najväčších hráčov z ostatných kontinentov.

Plissé žalúzie - zoznámte se

Hľadali sme ideálne vnútorné tienenie, ktoré splní praktickú stránku (odrazenie svetla, súkromie...) a zároveň aj estetickú úlohu. Obe požiadavky s prehľadom plní moderné plissé. A presne o ňom bude dnešné rozprávanie. Prezradím vám všetko, čo som sa dočítala a zistila, plus ukážem, ako sme si ho vymerali a tesne pred odchodom na dovolenku aj stihli objednať.